Hlavní obsah

Legenda v bolestech. Tenisu na OH hrozí další pohroma

Po odstoupení světové jedničky Jannika Sinnera možná stihne mužský tenisový turnaj na OH v Paříži další rána. Ve dvouhře je ohrožen i start 14násobného vítěze French Open Rafaela Nadala.

Foto: Edgar Su, Reuters

Rafael Nadal během tréninku v Paříži

Článek

Nadal by se mohl v případě startu a postupu už ve druhém kole utkat s grandslamovým rekordmanem Novakem Djokovičem. Jenže realita může být úplně jiná, aktuální problémy španělského antukového krále potvrdil i kouč Carlos Moyá.

„Ve středu ráno začal mít bolesti, odpoledne se to spíše zhoršovalo, a tak přerušil trénink,“ prozradil pro španělský rozhlas Onda Cero radio Moyá, aniž by potíže více konkretizoval. Ve čtvrtek pak Nadal kompletně zrušil plánovaný trénink na kurtu Philippe Chatriera s Alexanderem Zverevem.

„Neumím teď s jistotou říct, jestli Nadal bude hrát,“ připustil Moyá. „Momentálně potřebuje hlavně odpočívat a vyléčit se. Pochopitelně je na olympiádu hodně natěšený. V jeho kalendáři už je olympijský turnaj zapsaný roky,“ pokračoval.

Živě: Záběry z Paříže v zahajovací den olympiádyVideo: REUTERS/AP

Nadal už si zdravotní problémy přivezl do Paříže z turnaje v Bastadu, kde si zahrál finále. A už na úterním tréninku pocítil, že není vše v pořádku. „Chceme mu dát 48 hodin a uvidíme, jak se jeho stav vyvine. Když se jeho stav zlepší, tak v sobotu půjde na kurt,“ vysvětlil Moyá.

Ten také dodal, že by ani aktuální zdravotní problémy neměly ohrozit Nadalův start ve čtyřhře po boku čerstvého wimbledonského šampiona Carlose Alcaraze. S ním už také v pátek trénoval. Nadal se pohyboval na kurtu s obvázaným pravým stehnem.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.