Hlavní obsah

Stolní tenistka Matelová si zahraje na třetích OH, postoupila ze žebříčku

Stolní tenistka Hana Matelová se kvalifikovala ze světového žebříčku na olympijské hry v Paříži. Ve dvouhře se čtyřiatřicetiletá hráčka představí pod pěti kruhy potřetí, startovala už v Rio de Janeiru a Tokiu. Český zástupce nechyběl od premiéry stolního tenisu pod pěti kruhy v roce 1988 ani jednou.

Foto: ČAST/Jan Brychta

Stolní tenistka Hana Matelová. Archivní foto

Článek

Matelové několikrát unikl postup z kvalifikačních turnajů, naposledy v květnu v Sarajevu. V žebříčku je aktuálně na 76. místě a dostala se mezi 12 hráček, které doplnily startovní listinu. Rozhodující body vybojovala před několika týdny na turnaji v Argentině, kde postoupila do čtvrtfinále a prakticky si zajistila místo v Paříži.

„Určitě je to sladší pocit, když si člověk místo na olympiádě uhraje přímo v kvalifikačním turnaji. Na druhou stranu, naším cílem bylo do Paříže se dostat. Z kvalifikace nebo ze žebříčku. Takže cíl jsme splnili,“ uvedla na svazovém webu.

V Riu i Tokiu Matelová prohrála hned úvodní zápas, což by tentokrát ráda vylepšila. „Už jsem v kariéře porazila hráčky, které byly v první desítce světového žebříčku. Vyhrála jsem turnaj světového okruhu WTT Contender, ale olympijský turnaj je výjimečný. Není jednoduché se na něj vůbec kvalifikovat a každé vítězství přímo tam musí být báječný pocit,“ uvedla.