Hlavní obsah

Postup, navíc v českém rekordu. Skvělá Seemanová je v semifinále motýlkářské stovky

Aktualizováno

Česká plavkyně Barbora Seemanová postoupila v novém českém rekordu do večerního semifinále na trati 100 m motýlek. V rozplavbách zaplavala časem 57,50 deváté místo, což jí s přehledem stačilo na postup mezi šestnáct nejlepších.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Česká plavkyně Barbora Seemanová pózuje fotografům.

Článek

Seemanová zažívající už třetí olympijské hry tak o 25 setin sekundy překonala svůj vlastní český rekord, který zaplavala v listopadu loňského roku na mítinku v nizozemském Rotterdamu.

Čtyřiadvacetiletá pražská rodačka zasáhla do poslední čtvrté rozplavby, v jejíž polovině se držela na třetím místě. A protože si na závěrečných padesáti metrech pohoršila jen o jednu příčku, byl z toho nakonec až nečekaně hladký postup.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Česká plavkyně Barbora Seemanová na olympiádě v Paříži

V rozplavbách, do nichž zasáhlo 32 plavkyň, byla nejrychlejší Číňanka Čang Jü-fej (56,50). Na šestnácté, poslední postupové místo stačil čas 57,90, Seemanová tedy byla o čtyři desetiny rychlejší.

Semifinále je na programu v sobotu ve 20:30.

Hlavní disciplínou Seemanové na hrách v Paříži je přitom kraulařská dvoustovka, v níž ji rozplavba čeká v neděli. V letošních světových tabulkách jí v této disciplíně patří sedmé místo.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.