Hlavní obsah

Skandální oslavy v týmu Rohanova přemožitele. Od močení na veřejnosti, napadení policistů až po vazbu 

Zválcoval celý zbytek startovního pole včetně Čecha Lukáše Rohana, vždyť jen druhého Brita předčil o pět a půl vteřiny. A tak není divu, že oslava olympijského zlata - navíc na domácí půdě - musela stát v podání kanoisty Nicolase Gestina a jeho realizačního týmu za to. Nakonec se ale trochu zvrhla, když byl zatčen bývalý trenér francouzského národního týmu kanoistů Guillaume Berge.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Francouzský vodní slalomář Nicolas Gestin se raduje z vítězství v závodu kanoistů na OH v Paříži.

Článek

Třiatřicetiletý Berge byl koučem francouzských kanoistů do září loňského roku, kdy byl odvolán kvůli neuspokojivým výsledkům tamějších vodních slalomářů. Ihned ale dostal funkci ve Francouzské kanoistické federaci. Jenže se zdá, že v ní nevydrží ani rok.

Podle deníku Le Parisien přistihla policie Bergeho v 11. pařížském obvodu, jak v úterý ve 2:50 ráno močí na zeď jedné z budov. Když se ho muži zákona pokusili zastavit, funkcionář se dal na útěk, a hlavně jednoho ze strážníků udeřil do obličeje a srazil jej na zem.

Dalším dvěma četníkům pak při pokusu o úprk způsobil lehká zranění. Jeden z nich se rozhodl použít paralyzér, ale protože ani po dvou pokusech nezabral, druhý policista Bergeho několikrát udeřil.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Nicolas Gestin se zlatou medailí

Když se jim ho konečně podařilo zpacifikovat, předvedli ho v želízkách na policejní stanici. Berge byl následně vzat do vazby za vzpouru a úmyslné násilí proti veřejnému činiteli, informuje Le Parisien.

„Stále je členem našeho týmu, ale už pracujeme na ukončení jeho smlouvy. Takové chování je nepřijatelné,“ uvedl technický ředitel Francouzské kanoistické federace Ludovic Royé.