Hlavní obsah

Skandál v přímém přenose. Komentátor Eurosportu kvůli sexistické poznámce na olympiádě skončil

Komentování se věnuje již od 80. let minulého století. Absolvoval mnoho olympijských her, ty nynější v Paříži však pro něj skončily už po pár dnech. Britský Eurosport zkušeného Boba Ballarda stáhl z vysílání po jeho sexistické poznámce na adresu australských plavkyň.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Australské plavkyně (zleva) Shayna Jacková, Mollie O’Callaghanová, Emma McKeonová a Meg Harrisová se zlatými medailemi ze závodu na 4×100 metrů

Článek

Byla sobota večer, když kvarteto Mollie O’Callaghanová, Shayna Jacková, Emma McKeonová a Meg Harrisová získalo v závodu na 4×100 m volným způsobem už čtvrté zlato pro Austrálii v řadě.

Australské plavkyně právě opouštěly bazén, zdravily fanoušky a mířily do útrob stadionu mezi novináře, když Ballard v živém vysílání spustil:

„Víte, jaké ženy jsou… Poflakují se, líčí se…,“ prohlásil zkušený novinář, který dříve pracoval i pro britskou BBC.

Foto: Ashley Landis, ČTK/AP

Zlaté australské plavkyně

Spolukomentátorka a britská plavecká šampionka Lizzie Simmondsová nepřešla nemístnou poznámku mlčením, naopak ji označila za „nehoráznou“. Reakce Ballarda? Jen se od plic smál.

Ballard to však od sportovních příznivců ve velkém schytával na sociálních sítích. V neděli pak Eurosport oznámil, že se Ballarda rozhodl s okamžitou platností suspendovat.

„Během vysílání Eurosportu se komentátor Bob Ballard dopustil nevhodné poznámky. Proto byl s okamžitou platností vyřazen z našeho seznamu komentátorů,“ uvedla televizní stanice.