Hlavní obsah

Kypr řeší skandál atletky z Ruska. Vlajkonoška pro OH se ukazovala v lechtivých videích

Delikátní záležitost řeší krátce před startem OH olympijský tým Kypru. Na veřejnost se dostala informace, že skokanka do výšky z Ruska Elena Kulichenková, která reprezentuje Kypr a má být v Paříži vlajkonoškou celé výpravy, má účet s vlastními nahými fotkami a videi na platformě Only Fans, která má mimo jiné jednu z nejrozsáhlejších nabídek domácí pornografie na světě.

Foto: Profimedia.cz

Kyperská reprezentantka Elena Kulichenková

Článek

Dcera ruského oligarchy žije v USA a od roku 2021 reprezentuje Kypr. Záležitost s lechtivým obsahem zveřejnil kyperský server eReportaz. Ten také zjistil, že tamní olympijský výbor o choulostivé záležitosti kolem ruské rodačky ví.

19letá Kulichenková však podle serveru odmítla svůj profil smazat, nicméně přes své právníky vzkázala, že na fotkách a videích není ve skutečnosti nahá ona, ale jde o produkt umělé inteligence. Podle zjištění eReportaz ale evropská šampionka do 23 let nehlásila kyperské policii, že by došlo na její straně v tomto směru k jakékoliv újmě.

Na Kypru vyvolala odhalení kolem sportovkyně u části veřejnosti velké pobouření. Ozval se například i prominentní právník Christos Triantafyllides.

„Olympijský výbor musí zaujmout jasné stanovisko k záležitosti kolem sportovkyně, která má nést kyperskou vlajku na olympijských hrách. Mluvím o atletce z Ruska, které zařídil kyperský pas její tatínek,“ napsal Triantafyllides na sociálních sítích.

V souvislosti s kauzou kolem atletky se připomíná, že by se mělo dostát slovům, s nimž se na reprezentanty své země obracela ministryně školství, sportu a mládeže Athena Michaelidouová.

„Jste vzory a zároveň ambasadory vysokých ideálů sportu. Svojí prací a snahou působíte jako štít proti moderním výzvám a jako podpora v utváření zdravé společnosti,“ apelovala ministryně.