Hlavní obsah

Síla dračí funguje i v oštěpu! Mám zážitek na celý život, zářil kapitán Třince po senzaci své partnerky

Aktualizováno

Jeden historický obrat předvedl Petr Vrána letos na ledě, když jako kapitán Třince pomohl zlomit v extraligovém semifinále Spartu za zdánlivě beznadějného stavu 0:3 na zápasy. A jako by pověstnou sílu dračí převedl i na svou partnerku Nikolu Ogrodníkovou. Ta také byla v Paříži blízko vyřazení a pak se radovala s medailí na krku.

Nejhezčí zážitky bronzové Nikoly Ogrodníkové. Roztleskaný stadion, blízcí v hledišti a nabídka být vlajkonoškouVideo: Sport.cz

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) – Bylo pár minut po závodě, v němž se Ogrodníková na poslední chvíli vyhrabala z hrozby posledního místa a třetím pokusem skočila po senzačním bronzu.

Vrána se synem Leem už postával za sektorem, přijímal gratulace. „Mně ne, já nic nehodil, my jsme tu jako fanoušci,“ s úsměvem je odmítal hokejista. Jeho spoluhráči si ale hodili, na sociální sítě už před závodem umístili krátký klip, jak na podporu Ogrodníkové házejí během tréninku hokejky.

Zkušený Vrána si u vedení Ocelářů vyjednal krátkou propustku. „Byli jsme domluveni, avizoval jsem to dlouho dopředu, tak věřím, že to všichni chápou. A kluci taky fandili, za to jim děkuju,“ vyprávěl Vrána.

Vzal syna a vyrazil na pět dnů okolo závodů své partnerky do Paříže. „Jsem hrozně rád, že jsme měli možnost tu být. A v neděli letíme domů, zpátky do práce,“ plánoval.

Ještě měl ale dost času si vychutnat životní závod své přítelkyně. Ten navíc mohl sledovat přímo za sektorem. „Měli jsme lístky na druhou stranu, ale ukecali jsme lidi a seděli celý závod tady. Neskutečná atmosféra, pecka. Malý z toho má zážitek na celý život a já taky. A když se udělala medaile? Já mám hroznou radost,“ rozplýval se Vrána.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

To už mu bylo hej, ale na tribuně prožíval nervy. „Strašné. I malý byl nervózní,“ pohlédl na syna. „Důležitý byl ten třetí hod a pak v šesté sérii už jsme byli nervózní všichni,“ viděl. Během vztahu s Ogrodníkovou už pronikl do tajů oštěpařské techniky, aspoň lehce.

„Spíš strašně málo. Když jsem do toho nahlédl jako fanda, tak jsem si občas říkal: Proč hází někdo tak málo? Ale pak si to zkusíte osobně a vidíte, jak je to strašně technicky i fyzicky náročný sport, s načasováním pohybu… To jsem si říkal, že jsem někdy ty výkony komentoval neskutečně naivně. Klobouk dolů, co holky a kluci v oštěpu dělají,“ smekal.

Devětatřicetiletý Vrána byl své partnerce oporou i v momentu, kdy se rozhodla jít částečně do rizika a trénovat se letos sama poté, co s ní Jan Železný ukončil spolupráci.

„Já se jí snažil podpořit co nejvíc. S cestováním to nemá jednoduché, co všechno pro ten sport musí dělat. Ale je vidět, že si to teď víc užívá, snaží se dělat věci, které cítí, že jsou správné. A dneska se jí to vrátilo,“ hřálo Vránu.