Hlavní obsah

Galušková zajela v kvalifikaci kayakcrossu jedenáctý čas, Rohan byl patnáctý

Aktualizováno

Vodní slalomářka Antonie Galušková zajela jedenáctý čas v kvalifikaci kayakcrossu na olympijských hrách v Paříži, z dvojice českých mužů byl úspěšnější patnáctý Lukáš Rohan. Jiří Prskavec byl v takzvané časovce jednadvacátý, Tereza Fišerová obsadila až 33. místo.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Lukáš Rohan zajel patnáctý čas v kvalifikaci kayakcrossu

Článek

Nejrychleji projel 210 metrů dlouhou trať Brit Joseph Clarke respektive domácí Camille Prigentová. Dnešní výsledky rozhodly o nasazení do sobotního 1. kola, do kterého postoupilo všech 38 mužů a 37 žen.

Rohan ani Prskavec nepatří mezi krosové specialisty, v Paříži pro ně byly prioritou starty na kanoi respektive na kajaku. Rohan byl šestý, Prskavec osmý. Ani jednomu se nepodařilo obhájit medaile z Tokia.

Podobně na tom byla i Galušková, která ale vypadla mezi kajakářkami v semifinále a skončila 21. Fišerová se na olympiádě představí jen v kayakcrossu, kvalifikace se jí ale nevydařila a porazila jen čtyři soupeřky.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.