Hlavní obsah

První v české historii. Obdivovatelka Verstappena chce vyzrát na favoritky

Když splní vytyčený cíl, neusne na vavřínech. Jde dál, chce dokázat víc a víc. Dominika Hronová bude historicky prvním českým reprezentantem v taekwondu, který se představí na olympijských hrách. „Účast je něco, o čem jsem vždycky snila. Skvělý pocit,“ zdůrazňuje.

Češi budou mít poprvé na olympiádě zastoupení v taekwondu. O úspěchu rozhodují senzory v ponožkách Video: Sport.cz

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Přepis tuzemské historie padl na 25letou rodačku z Pelhřimova i díky štěstí a programu. Parťačka Petra Štolbová se totiž kvalifikovala dříve, ale do své soutěže se vrhne až v sobotu. Hronovou čeká start kategorie do 57 kilogramů už ve čtvrtek.

Brát samotnou účast v Paříži jako splněný cíl a souboje pod pěti kruhy si hlavně užít? Vůbec ne.

Hronovou inspiruje jen o rok starší Max Verstappen, vítěz posledních tří sezon formule 1. Když může, sleduje každý jeho závod.

„Nerad se spokojí s čímkoliv než s dokonalostí a prvním místem. To je pro mě motivující, po kvalifikaci na olympiádu mám v hlavě už další cíle. Ráda bych přivezla medaili,“ zdůrazňuje.

Třetí žena Evropských her v roce 2023, tehdy v kategorii do 53 kilogramů, bude mít v prvním kole proti sobě Kanaďanku Skylar Parkovou. „Los má určitou váhu, ale na olympiádě neexistuje horší, nebo lepší. Pokud chcete cenný kov, musíte porazit všechny,“ má jasno.

„Soupeřka je kvalitní a papírově lepší, ale Domča zase dobře připravená. Už na kvalifikaci zaskočila lépe nasazené holky. Bude důležité, aby ji Kanaďanka moc bodově neuskočila. Čím déle bude skóre vyrovnané, tím více bude soupeřka, která si jde v Paříži pro medaili, pod tlakem,“ konstatuje trenér Viktor Jankovský.

Hronová bude rozhodně chtít využít svých nejsilnější stránek. „Dobrý pohyb, kryty, údery rukou a boj na blízko v klinči,“ vyjmenovává.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.