Hlavní obsah

Prskavec jako parťák, rádce i mentor. Gabče věřím možná víc než sobě, tvrdil

Když dobře naladěný kajakář Jiří Prskavec po své úterní kvalifikaci dostal otázku na šance své reprezentační kolegyně Gabriely Satkové, odpověděl: „Já jí věřím možná víc než sobě. Je dobře nastavená, na medaili jí věřím, a kdyby Jessica udělala nějaké zaváhání, tak i na zlato.“ A pak poprosil novináře, aby ho citovali až po finále kanoistek.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Gabrielu Satkovou po finále utěšoval i její kouč Ondřej Cvikl.

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Nechtěl zvyšovat už tak značný tlak na mladou parťačku. A podporoval ji i při samotném závodě. I když ho čeká ve čtvrtek boj o obhajobu zlaté medaile, dorazil o den dříve z olympijské vesnice fandit. „Hodně si vážím toho, že i když zítra závodí a čeká ho těžký den, tak tu pro mě byl,“ cenila si Satková.

Olympijský šampion z Tokia pro ni byl dobrou duší a studnicí rad před závodem. „Vždycky se mě snaží naladit a trochu rozesmát. Ví, co je pro mě důležité, a fakt si myslím, že nebýt jeho, ani ve finále nejsem,“ dokonce tvrdila Satková.

Není ostatně povolanějšího člověka, jenž by ji mohl zasvětit do pocitů role jednoho z favoritů závodů. „Tím, že už si to zažil, dal mi hodně cenných zkušeností. Vždycky mě to tak trochu uklidnilo. Co to bylo? To je naše interní komunikace,“ pousmála se Satková, která po nevydařeném finále skončila sedmá.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Pak ji utěšoval i kanoista Lukáš Rohan, její závod prožívala kamarádka a spolubydlící v olympijské vesnici kajakářka Antonie Galušková… „Jsem strašně ráda, že mi parťáci fandili,“ cenila si.

Slova útěchy si vyslechla i od trenéra Ondřeje Cvikla. „Řekl jsem jí, že jsem na ni i tak pyšný, ať je zdravě nas..ná a neubližuje si nějakými řečmi, že tady zklamala lidi. Čas pomůže, pořád je mladá,“ připomněl kouč 22leté slalomářky, jenž je zároveň Prskavcovým švagrem.