Hlavní obsah

Před bojem o finále Seemanová hlásí: Sil mám hodně

Po sobotním prologu v podobě motýlkářské stovky už se plavkyně Barbora Seemanová soustředí na svou hlavní disciplínu. Na 200 metrů volným způsobem prošla bez problémů z 10. místa do večerního semifinále. Cíl je pořád stejný: „Dostat se do finále.“

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Barbora Seemanová na startu rozplavby na 200 volným způsobem

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Stovku motýlkem brala 24letá reprezentantka jako seznámení s olympijským bazénem, nakonec vylepšila český rekord a vybojovala celkově 11. místo.

„Bylo to fajn, ale už je nový den. Mám za sebou hezký závod a jsem ráda, jak se mi dvoustovka jela,“ popsala Seemanová pro ČT.

První stovku měla 50,06, nakonec dohmátla v čase 1:57,02. To je sice téměř dvě sekundy za osobním i českým rekordem, sama plavkyně je ale spokojená.

„Rozjela jsem závod trošku pomaleji než normálně. Chtěla jsem být s ostatníma holkama, abych se vyvezla, což bylo fajn. Ve druhé polovině jsem cítila, že mám ještě síly s nimi vydržet,“ líčila.

Na předních pozicích se udržela. „Čas určitě beru. Vím, že první stovku můžu rozjet rychleji,“ těšilo ji. Z olympijského startovního pole vstupovala do soutěže jako pátá nejrychlejší žena letošních tabulek. Vidina účasti v závodě o medaile je tedy veliká.

A kolik má Seemanová na semifinále, které v La Défense Areně startuje před 22. hodinou, sil? „Hodně,“ zdůrazňuje.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.