Hlavní obsah

Plážové volejbalistky Hermannová se Štochlovou prohrály i druhý zápas

Aktualizováno

Ani napodruhé to nevyšlo. České plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová ve středu dopoledne nestačily v Paříži na německou dvojici Cinju Tillmanovou a Svenju Müllerovou. S devátým nejlepším párem světa prohrály 0:2 na sety (-17, -9). V pátek je čeká poslední zápas skupiny proti francouzské dvojici.

Foto: Louisa Gouliamaki, Reuters

Svenja Müllerová blokuje smeč Marie-Sáry Štochlové.

Článek

České plážové volejbalistky měly do utkání s Němkami skvělý vstup. Z prvních pěti míčů získaly hned čtyři. Pak se ale německé jedničky zvedly a ztrátu smazaly. Rozhodující momenty se na kurtu pod Eiffelovou věží odehrály od stavu 13:13. Hned čtyři z následujících pěti výměn totiž získaly Tillmanová s Müllerovou.

Hermannové se Štochlovou se nepodařilo reagovat. Němky si vypracovaly hned čtyři setboly a druhý se jim podařilo využít. Štochlová sice zatlačila na servisu, ale Müllerové se přesto úderem do vzdálenějšího rohu podařilo první sadu ukončit.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Druhý set na svou stranu favoritky získaly už na začátku. Češkám se nepovedl vstup a brzy prohrávaly 2:7. Ztrátu už nedokázaly dohnat a Tillmanová s Müllerovou si bez větších potíží dokráčely pro zisk druhé sady i celého zápasu.

Český pár se v pátek od 12:00 hodin střetne s domácí dvojicí Clemence Vieiraovou a Aline Chamereauovou. Přímo do play off postupují první dva páry ze šesti skupin a dva nejlepší páry ze třetích míst. Zbylé čtyři dvojice ze třetích míst se utkají o poslední dvě vstupenky do osmifinále.

XXXIII. letní olympijské hry v Paříži:
Plážový volejbal:
Ženy:
Skupina C:
Müllerová, Tillmannová (10-Něm.) - HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ (22-ČR) 2:0 (17, 9)
Tabulka:
1.Müllerová, Tillmannová2204:084:524
2.Hughesová, Chengová2204:086:644
3.Vieiraová, Chamereauová2020:463:862
4.HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ2020:453:842