Hlavní obsah

PAŘÍŽSKÉ OZVĚNY: Fuksa se dočkal olympijského vrcholu

Aktualizováno

I druhý soutěžní pátek na olympijských hrách v Paříži přinesl českou medailovou radost. Kanoista Martin Fuksa prolomil své čekání na cenný kov a vybojoval na kilometrové trati zlato. Zejména velkému úspěchu jednatřicetiletého závodníka se věnoval zpravodajský pořad Pařížské ozvěny na webu Sport.cz. Moderoval Václav Jindřich.

Pařížské ozvěny 9.8.2024Video: Sport.cz

Článek

Už podruhé zněla nad Paříží česká hymna, po tenisovém mixu Siniaková/Macháč získal zlatou medaili kanoista Martin Fuksa. Na kilometrové trati nenašel přemožitele v rozjížďce, v semifinále ani ve finále, ve kterém si mohl poslední metry s obrovským náskokem užívat.

O cenný kov v pátek bojoval i lezec Adam Ondra, už první část finálové kombinace ho ale z bojů o medaile vyloučila. I když jednatřicetiletý závodník ovládl lezení na obtížnost, v celkovém součtu mu to stačilo na šestou pozici, stejně jako před třemi lety v Tokiu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Martin Fuksa získal olympijské zlato.

Finálovou účast si připsal i deblkajak ve složení Daniel Havel a Jakub Špicar, který dojel při olympijské premiéře sedmý. Do finále pro osmnáct nejlepších se naopak nepodívají moderní pětibojaři Martin Vlach a Marek Grycz, kterým se nepovedlo už úvodní kolo šermu.

Každý olympijský den až do neděle 11. srpna vám web Sport.cz bude vždy od 17:24 nabízet zpravodajský pořad Pařížské ozvěny, v němž se dozvíte všechno podstatné, co se na olympijských sportovištích odehrává.

Do vysílání vstoupí i jeden ze tří zpravodajů z Paříže a dojde i na pravidelné rubriky Úlovky ze sítí a Pařížská dvojka. Na závěr pořadu se dozvíte, kteří čeští sportovci budou zítra v akci.

Pařížské ozvěny

Zpravodajství z olympijských her, vstupy redaktorů Sport.cz z Paříže, aktuality a zajímavosti.

Pusťte si Pařížské ozvěny třeba na Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: