Hlavní obsah

Kajakář Dostál bezpečně postoupil do finále olympijského závodu na 1000 metrů

Aktualizováno

Kajakář Josef Dostál bez problémů postoupil do finále závodu na 1000 metrů na olympijských hrách v Paříži. Jedenatřicetiletý český reprezentant dojel ve svém semifinále třetí, přičemž v závěru jízdy viditelně zpomalil a šetřil síly na odpolední boj o medaile. Anežka Paloudová byla v semifinále závodu žen na 500 metrů na olympijských hrách v Paříži čtvrtá a zajistila si místenku ve finále B.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Josef Dostál si zajistil postup do finále.

Článek

Pětinásobný světový šampion Dostál se po startu držel na šestém místě, v polovině trati se posunul na páté a následně až na druhé. V posledních metrech se ale rozhodl šetřit síly a pustil před sebe Maďara Ádáma Vargu a Agustina Verniceho z Argentiny. Dlouho vedoucí Bělorus Vladislav Kravec, startující pod hlavičkou nezávislých sportovců, klesl na čtvrté místo.

Dostál bude v Paříži usilovat o pátou olympijskou medaili. Před třemi lety byl v Tokiu na kilometrové trati pátý. Finále je na programu ve 13:20.

Kajakářka Anežka Paloudová se na pětistovce odpoledne představí ve finále B. Dostálova snoubenka dojela ve svém semifinále čtvrtá. Ještě v polovině trati byla šestá, v závěru ale zrychlila, posunula se vpřed a bude bojovat o konečné 9. až 16. místo.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.