Hlavní obsah

Olympijský turnaj golfistek vede Švýcarka Metrauxová, Češky se dělí o 45. místo

Do čela olympijského turnaje golfistek se po 2. kole dostala Švýcarka Morgane Metrauxová. Zahrála šest ran pod par a s celkovým skóre -8 má náskok jednoho úderu na druhou Číňanku Jin Žuo-ning. České hráčky Sára Kousková a Klára Davidson Spilková se dělí o 45. místo.

Foto: Paul Childs, Reuters

Švýcarka Morgane Metrauxová je v čele.

Článek

Davidson Spilková si oproti úvodnímu kolu polepšila o čtyři rány a překročila o jediný úder normu hřiště National nedaleko Paříže. Dlouholetá česká jednička na první devítce bodovala díky dvěma birdie, na dalších devíti jamkách ale zaznamenala bogey a double bogey. V průběžném pořadí se posunula o jedno místo.

„Dneska bych to hodnotila mnohem pozitivněji než včera, protože jsem hrála moc hezky. Přišla tam jediná malá chyba, kdy jsem zahrála do vody a bylo z toho dvě nad par. To mi samozřejmě na konec kola nepřidalo,“ řekla Spilková České televizi k nepovedené 15. jamce.

„Mrzelo mě, že mi tam ještě nespadlo nějaké birdie na posledních třech jamkách. Ale je to, jak to je. Dneska to bylo moc fajn,“ prohlásila vítězka dvou turnajů Ladies European Tour, která startuje na třetí olympiádě. Před třemi lety v Tokiu obsadila 23. místo.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Klára Davidson Spilková

Olympijská debutantka Kousková zažila přesně opačný scénář – po středečních 73 ranách dnes zahrála 77 a klesla o 19 míst. Začala birdie na třetí jamce, ale v dalším průběhu přidala čtyři bogey a jedno double bogey.

„Myslím, že jsem odehrála spoustu dobrých ran. Ale dneska to nebylo úplně na mojí straně, jak bych si přála,“ uvedla Kousková. „Ta hra ale byla pořád stejná. Jsem spokojená s tím, co tady předvádím. Bohužel to skóre to dneska úplně nepotvrdilo. Ale to je golf. Budu se snažit zase zítra,“ dodala.

Obhájkyně zlata a světová jednička Nelly Kordová z USA se v průběhu druhého kola propracovala na druhé místo, ale na 16. jamce prožila černou chvilku. Po odpalu do vody nakonec zahrála čtyři rány nad par jamky, na další přidala ještě jedno bogey. Navzdory dnešním sedmi birdie se tak zatím dělí o 12. příčku.

Golf (par 72):
Ženy – po 2. kole:
1. M. Metrauxová (Švýc.) 136 (70+66)
2. Jin Žuo-ning (Čína) 137 (72+65)
3. Koová (N. Zél.) 139 (72+67)
4. Uribeová (Kol.) 140 (70+70) a Babniková (Slovin.) 140 (74+66)
...45. KOUSKOVÁ 150 (73+77) a DAVIDSON SPILKOVÁ (obě ČR) 150 (77+73).

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.