Hlavní obsah

Olympijský šampion po závodu v Seině onemocněl a přišel o roli vlajkonoše na závěr her

Olympijský šampion v plavání Daniel Wiffen přišel kvůli náhlým zdravotním potížím o roli irského vlajkonoše na slavnostním zakončení her v Paříži. Vítěz závodu na 800 metrů a bronzový medailista z patnáctistovky, který v pátek absolvoval ještě závod na 10 kilometrů v Seině, musel v neděli rychle do nemocnice. Na sociální síti X dnes uvedl, že už se mu daří lépe.

Foto: Profimedia.cz

Irský plavec Daniel Wiffen

Článek

„Jsem neuvěřitelně zklamaný, že jsem včera večer propásl příležitost být vlajkonošem. Spěchal jsem do nemocnice, protože se mi udělalo hodně zle. Léčím se a už se cítím lépe. Doufám, že si všichni ten večer užili,“ napsal Wiffen.

Nad kvalitou vody v Seině se během celých her vznášel otazník, i když pořadatelé do jejího vyčištění investovali 1,4 miliardy eur (35,5 miliardy korun). Kvůli vyšší koncentraci enterokoků a bakterií E. coli po deštích se rušily tréninky v řece a závod triatlonistů byl o den odložen. Někteří závodníci si po plavání v Seině stěžovali na zdravotní potíže, jiní problém s vodou neměli.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Wiffen se letos v Dauhá stal jako první Ir plaveckým mistrem světa, když ovládl závody na 800 a 1500 metrů. V Paříži se zapsal znovu do historie ziskem dvou medailí. Na desítce doplaval osmnáctý, o dvě místa před českým reprezentantem Martinem Strakou.