Hlavní obsah

Olympijský medailista terčem loupežného přepadení. O bronz nepřišel

Japonský golfista Hideki Macujama a jeho doprovod se stali v Londýně terčem loupežného přepadení. Při cestě z Paříže, kde vybojoval olympijský bronz, na turnaj PGA Tour do Memphisu přišel při mezipřistání v britské metropoli o peněženku, medaili ale zachránil. Někdejší šampion Masters to řekl magazínu Golf Digest Japan.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Japonský golfista Hideki Macujama s bronzem

Článek

Jeho caddie a trenér přišli i o pasy a víza. Oba tak museli odcestoval zpět do Japonska, aby si vyřídili vydání nových dokladů. Do USA za Macujamou budou moci přijet nejdříve na turnaj Tour Championship, který je na programu od 29. srpna.

Dvanáctý hráč světového žebříčku, jenž v Paříži získal olympijskou medaili v golfu jako první Japonec, ale nevěří, že to stihnou. Sám už se v Memphisu připravuje na čtvrteční vstup do turnaje. Jako caddieho využije Taiga Tabučiho, který už letos zaskakoval u Rja Hisacuneho.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.