Hlavní obsah

Odměna za medaili? Jako drobné. Přemožitelka Švábíkové si vydělá miliony na lechtivé platformě

Atletika není sportem, v němž byste se zajistili na celý život, s výjimkou těch největších es. Kanadskou tyčkařku Alyshu Newmanovou, která v Paříži předvedla svůj životní závod a získala bronz, to zase tolik trápit nemusí. Velké peníze si vydělá jinde.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Bronzová medailistka z tyčkařské soutěže Alysha Newmanová

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) – Newmanová ve finále, v němž zazářila pátým místem i její kamarádka Amálie Švábíková, vylepšila stejně jako ona národní rekord. Z bronzu za 485 centimetrů měla obrovskou radost.

Na účet jí za něj přistane 10 000 dolarů (asi 231 000 korun), což je odměna, kterou Kanada oceňuje své olympijské bronzové medailisty. Kdyby se jí povedlo vyhrát, od Světové atletiky by dostala bonus 50 000 dolarů pro olympijské vítěze (1,2 milionu korun). Jenže oproti tomu, kolik si vydělá na OnlyFans, jsou i tyto částky drobné.

Internetová platforma je založena primárně na erotickém obsahu, za přístup k němu si uživatelé platí. Však i v Paříži se řešila aféra ruské rodačky a kyperské výškařky Eleny Kulichenkové, která má na síti své nahé fotografie, jejichž pravost pak popírala.

Třicetiletá Newmanová, která byla v roce 2021 označena magazínem Maximem za jednu ze sta nejvíc „hot“ žen světa, se odhaluje jen decentně, nečekejte žádnou pornografii. „Jasně že spousta lidí má o OnlyFans mylné představy a jejich názor nezměním. Ale já tam dávám fotky z tréninku, dávám nutriční rady,“ vysvětluje.

„Ano, vydělávám peníze tím, co zveřejňuji pro přihlášené uživatele. Dodává mi to i sebevědomí. Navíc mě ta stránka spojila se spoustou fanoušků, víc než kteroukoliv tyčkařku přede mnou. Takže mě netrápí, co si myslí ostatní,“ prohlásila Kanaďanka, která má na instagramu přes 600 tisíc sledujících, dvakrát víc než ve středu zlatá Nina Kennedyová a stříbrná Katie Moonová dohromady.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Měsíční přístup na její OnlyFans stránku stojí standardně třináct dolarů a nyní má k jejímu účtu přístup 61 000 uživatelů. Ne všechny příjmy pochopitelně jdou majiteli účtu, ale Bild spočítal, že měsíčně si Newmanová vydělá na OnlyFans 550 000 eur, tedy skoro čtrnáct milionů korun!

Kanaďanka má blízko i k Česku. Její kouč Zdeněk Krykorka je rodákem z Československa, startovala na Pražské tyčce, trénovala společně s Amálií Švábíkovou, která po závodě mluvila o tom, že jí olympijskou medaili hodně přála.

Prošla si i zdravotními trabli. „Nebyly to jen problémy s psychikou, ale přímo s mozkem, což je něco jiného. Neměla jsem sport ráda, trápila jsem se, musela jsem si od něj odpočinout,“ popisovala období před šesti lety.

Absolvovala spoustu terapií EMDR (desenzibilizace a přepracování pomocí očních pohybů) a ke skákání se úspěšně vrátila. „A můj neurolog přijel i do Paříže, bylo skvělé ho vidět v hledišti,“ vyznala se Kanaďanka.