Hlavní obsah

Oči od slz, v srdci bolest. Strašně jsme tu medaili chtěly, říkala zlomená Muchová

Zprvu to pro ně měl být bezstarostný turnaj, od něhož nic nečekaly a braly ho spíš – i kvůli své nezkušenosti ze čtyřhry – s úsměvem. Na jeho konci se ale ocitly smutné, zlomené. Oči Karolíny Muchové byly plné slz, protože olympijská medaile, po které překvapivě sahaly, jí i parťačce Lindě Noskové utekla. „O to je to teď smutnější a bolestivé. Strašně jsme ji chtěly,“ říkala Muchová po utkání.

Foto: Louise Delmotte, ČTK/AP

Linda Nosková a Karolína Muchová při finále ženské dvouhry

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Říká se, že „je lepší nemít než ztratit“. A to byl ten případ. Karolína Muchová s Lindou Noskovou ztratily ojedinělou šanci, aby své pařížské tažení zakončily nečekanou medailí. A tak pár, který se dal dohromady na poslední chvíli a své účinkování bral zprvu s nadhledem a rezervou, přepadly po nedělní porážce od Španělek pochopitelné emoce a bolest.

Jak těžký to byl zápas?

LN: Hodně. Soupeřky nás nenechaly se nadechnout a myslím, že nevynucené chyby neudělaly skoro žádné. Bylo víceméně na nás, jak si s nimi poradíme, ale ten jejich tenis nám prostě nesedl.

Přitom před turnajem byste asi postup do semifinále braly.

KM: To ano. O to je to teď bolestivější a horší. Nastupovaly jsme s tím, že nevíme, co od turnaje máme čekat. Na medaile jsme na začátku nepomýšlely. Potom se k nim dostanete tak blízko, bojovaly jsme o ně, obě jsme je strašně chtěly. Dvakrát nám to po sobě takhle uklouzlo. O to je to nyní smutnější a bolestivé.

Nenalákal vás olympijský turnaj hrát čtyřhry víc?

KM: Když budeme mít čas a budeme se chtít rozehrát do singlů, tak proč ne. Měly jsme přece jenom na kurtu srandu, víc jsme se poznaly. Mě to moc bavilo. Určitě nemíříme na debly na naší túře, ale kdyby byla šance, tak já si s Lindou určitě ráda zahraju znovu.

Je to varianta i pro Billie Jean King Cup?

KM: Po těch dvou posledních výkonech úplně nevím. Ale trošku jsme se sehrály. Víme, jaké jsou naše slabiny, co jsou naopak naše pozitiva. Máme v Česku v deblu strašně moc dobrých holek, takže o Fed Cupu těžko mluvit, když tam ani nejsme nominované. Ale jednou proč ne.

Co váš další program?

LN: Myslím, že obě začneme za týden v Cincinnati, pak budeme pokračovat. Já pak ještě budu před US Open hrát v Mexiku a potom už New York.

KM: Já jsem se vytáhla z turnaje v Torontu, který nejde stihnout, jelikož začíná za dva dny na druhé straně zeměkoule. Pojedu taky do Cincinnati a potom na US Open.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Karolíno, vaše tělo zápřah ustálo?

KM: Já jsem navazovala rovnou na turnaj z Palerma, kde jsem měla spoustu těžkých zápasů, takže to na sobě trošičku cítím. Ale myslím si, že dva tři dny pauzy mi pomůžou a budu připravena na americké betony.

Těšíte se na ně?

LN: Já určitě. Těším se, až konečně zmizím z antuky a že ji zase rok neuvidím. Na tohle období se těším nejvíc.

KM: Já se taky těším na beton. Po pravdě ještě jsem na něm letos nehrála. Mrzí mě, že jsem nestihla Toronto nebo teď Washington. Nebudeme mít asi úplně světovou přípravu, jelikož turnaj začíná za týden, ale uděláme všechno pro to, abychom tam byly co nejlépe připravené.