Hlavní obsah

Nejen kolekce, někteří Češi zaujmou v Paříži i svou vizáží. Tým kníračů vede medailový obhájce

Sám je příznivcem tvorby módního návrháře Jana Černého, jen netuší, zda si jeho originální kolekci obleče při slavnostním zahájení. Kanoista Lukáš Rohan totiž absolvuje kvalifikaci hned druhý den po ceremoniálu. Jisté ale je, že upoutá i na slalomovém kanálu.

S novou vizáží se na olympiádu vydá medailový obhájce Lukáš Rohan. Pomůže knír k dalšímu cennému kovu? Video: Sport.cz

Článek

Během závěrečného soustředění v Paříži si 29letý slalomář řekl, že zkusí trochu obměnit svoji vizáž a oholil se tak, že mu na tváři zůstal knír. „Přišel jsem dolů do našeho společného obýváku a holky byly nadšené. Jířa si ze mě samozřejmě dělal srandu, ale ve výsledku to taky nezkritizoval. Tak jsem si říkal, že to nebude tak hrozný,“ usmíval se kanoista.

Svým nápadem se pochlubil na sociálních sítích. „Takže už není kam couvnout,“ věděl. A hned se k němu přidali další, například střelec Jakub Tomeček, někteří členové Českého olympijského výboru…

Kajakářský parťák Prskavec se ale nezapojí. „Že bych si také nechal narůst knír? To bych musel začít vloni. Já si jednou oholil hlavu, babička řekla, že vypadám jako fotbalista, a od té doby se svým vzhledem neexperimentuju,“ vykládal dobře naložený šampion.

„Jsme takový minitým českých kníračů, ale po závodě to půjde dolů, tím jsem si jistý,“ ujišťoval s úsměvem Rohan.

Závody absolvuje hned dva, kromě kanoistického, v němž bude obhajovat stříbro z Tokia, také kajakkros, jenž si na hrách odbude premiéru.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vodní slalomář Lukáš Rohan a jeho nová image

Rohan se této disciplíně jako kanoista věnoval spíše okrajově. „Teď jsme se ho snažili trénovat, ale za šest týdnů nedoženete to, když se mu někdo věnuje roky. Ale měli jsme i teď v Troji tréninky s Vítkem Přindišem, který této disciplíně rozumí nejvíc a je v ní u nás nejlepší,“ vyprávěl Rohan, který s ostatními slalomáři vyrazí do Paříže v sobotu.

A přesně o týden později při kvalifikaci okusí, jaké to je, když se tribuny u jezera Vaire-sur-Marne zaplní. „Už jsem si to zkoušel představit. Ale vzhledem k tomu, že jsem nic takového jako 12 000 lidí u trati nezažil, to moc nešlo, si to moc představit nedovedu. Bude to hustý a těším se,“ přiznává svěřenec Pavla Kubričana.

Start ho čeká hned den po slavnostním zahájení, přesto zvažuje, že by na Seinu vyrazil.

„Je tam možnost se v průběhu odpojit s tím, že je garantovaný příjezd kolem půl jedenácté do vesnice. To by mi dávalo smysl, protože než se válet ve vesnici v posteli a přemýšlet nad závodem, že jsem mohl být na zahájení, které asi vstoupí do dějin… Ještě se zeptám na názor Martina Doktora a rozhodnu se na místě,“ plánuje.