Hlavní obsah

Ne, to není bezdomovec, ale majitel olympijského zlata. Italský miláček vyřešil neotřele problémy ve vesnici

Stížnosti sportovců na ubytování, resp. nesnesitelné vedro na pokojích v olympijské vesnici či na nepříliš dobrou stravu nejsou na pařížské olympiádě ojedinělé. Jedním z nespokojených byl i italský plavec Thomas Ceccon. A majitel dvou medailí z probíhajících her ve francouzské metropoli zvolil neotřelé řešení problému s nefunkční klimatizací.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Italský plavec Thomas Ceccon pózuje se zlatou olympijskou medailí ze znakařské stovky.

Článek

„Není tu klimatizace, špatně se stravujeme a jsou problémy s jídlem. Mnoho sportovců se z těchto důvodů (z olympijské vesnice - pozn. aut.) stěhuje. Není to alibi, je to jen popis toho, co možná ne všichni vědí,“ prohlásil před pár dny třiadvacetiletý Ital, který v Paříži získal zlatou medaili na znakařské stovce a bronz ve štafetovém závodě na 4×100 metrů volným způsobem.

O víkendu zřejmě Cecconovi trpělivost s vedrem panujícím na jeho pokoji došla. A tak vyrazil do jednoho z pařížských parků, ve stínu si rozprostřel ručník, zul boty, sundal batoh a dal si šlofíček. Ne, to u lavičky opravdu neležel žádný bezdomovec, ale olympijský medailista…

Co čert nechtěl, podřimujícího miláčka fanynek, který má na svém Instagramu téměř 600 tisíc sledujících, natočil saúdskoarabský veslař Husein Alireza, který startoval na posledních letních hrách v Tokiu.

Video umístil na sociální síti a to se okamžitě stalo virálním.

Italská plavecká federace v reakci na video upozornila, že bylo pořízeno ve dne, a dodala: „Bylo to jen zdřímnutí.“