Hlavní obsah

Nastoupil na start po nákaze. Za cílem ale Australan zkolaboval

Ve velkých problémech je v Paříži australská výprava, která přiznala, že se v ní objevilo více než čtyřicet případů koronaviru či jiných respiračních onemocnění. Národní šampion Matthew Clarke se přes zdravotní problémy v přípravě postavil na start rozběhu na 3000 metrů překážek. Za cílem ale zkolaboval a ihned se k němu seběhli lékaři.

Foto: Sarah Meyssonnier, Reuters

Australan Matthew Clarke v rozběhu na 3000 metrů překážek

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) – V rozběhu, z něhož musel odstoupit pro zranění jediný český zástupce Tomáš Habarta, Clarke vydržel bojovat až do konce. Jenže vydal se viditelně ze všech sil.

Jeho týmový kolega Ben Buckingham, jenž rovněž do finále nepostoupil, pak pro australský server 9News uvedl, že Clarke se v přípravě na závod potýkal s virem.

Oficiální vyjádření australské výpravy už přineslo lepší zprávy o běžci, jenž si počínal na hraně mezi odhodláním a hazardem.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

„Po rozběhu byl převezen na lékařskou ošetřovnu, poté už mu bylo dovoleno přesunout se na rozcvičovací stadion, kde je monitorován australskými lékaři. To je dobrá zpráva s ohledem na to, co jsme viděli,“ uvedl australský tým.

Podle šéftrenéra australské plavecké reprezentace Rohana Taylora se někteří jeho svěřenci účastnili bazénových soutěží navzdory nákaze covidem-19, což je obzvlášť paradoxní při vzpomínce na minulé hry v Tokiu. Na tehdejší nekompromisní přístup k pozitivním případům doplatila řada sportovců včetně těch českých.