Hlavní obsah

Moje vina, hloupost. Češka oplakala svůj olympijský nezdar

Jen těžko ze sebe soukala slova, kterými by vyjádřila své zklamání. „Nepodařilo se mi prodat, co jsem měla natrénováno. Mrzí mě to,“ říká česká střelkyně Barbora Šumová. V disciplíně skeet pokazila kvalifikaci a na 22. pozici skončila daleko za postupem do olympijského finále.

Foto: Profimedia.cz, ČTK

Skeetařka Barbora Šumová neprošla na olympiádě v Paříži do finále.

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Devětadvacetiletá bronzová medailistka z mistrovství Evropy v roce 2019 měla na střelnici Chateauroux určitě větší ambice. Výsledky ze Světových pohárů napovídaly, že by rozhodně mohla bojovat o finálovou šestici.

V sobotu minula v prvních třech kolech kvalifikace hned pět ze 75 letících terčů a v neděli, v závěrečných dvou kolech po 25 ranách, přidala v každém tři nezdary.

„Chyb bylo hodně. Je to moje vina. Hloupost, kterou si nemám dovolit, ale bohužel se stalo,“ popisuje Šumová, která se následně neubránila slzám.

Teď se ale musí rychle vrátit do co nejlepší pohody to půjde, protože už v pondělí ji čeká soutěž mixů s Jakubem Tomečkem. České duo může být povzbuzeno i bronzem z květnového mistrovství Evropy, na druhou stranu ani Tomečkovi se olympijský závod příliš nezdařil. Nenaplnil svá očekávání a skončil dvanáctý.

„Budu se snažit oklepat a udělat to rozhodně lépe než v individuálu,“ konstatuje Šumová. Půjde si zaběhat, zkusí si vyčistit hlavu. „V sezoně byla Bára ta, kdo nás dovedl do finále, tak snad jí to teď oplatím,“ říkal po svém závodě Tomeček.

Češi už budou více zvyklí na bouřlivou olympijskou kulisu. „Pro mě jde o první velké závody, kde je taková atmosféra. Zažila jsem Tokio, tam ale kvůli covidu nebyl vůbec nikdo. Na nás lidé běžně tolik koukat nechodí, jen pár střeleckých příznivců. Člověk se s tím musí dokázat poprat,“ ví Šumová.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.