Hlavní obsah

Macronovi se sen nesplní, Mbappé si na olympiádě nezahraje

Hvězdný francouzský útočník Kylian Mbappé na olympijských hrách v Paříži hrát nebude. Pětadvacetiletý fotbalista, který by měl v nejbližších dnech odejít z Paris St. Germain do Realu Madrid, chybí v předběžné nominaci trenéra Thierryho Henryho.

Foto: Abdul Saboor, Reuters

Kylian Mbappé se na olympiádě nepředstaví

Článek

Mbappé by na hrách mohl startovat jako jeden ze tří povolených hráčů nad věkový limit 23 let. A přestože uzávěrka nominací je až 3. července, podle Henryho je velmi nepravděpodobné, že by se mistr světa k týmu připojil.

„Dveře naději nezavírám, ale nominace musela odpovídat skutečnosti,“ uvedl Henry. „A lidé, se kterými jsem o Mbappém mluvil, mě postavili před jasnou věc. Kluby prostě mají možnost říct ano, nebo ne,“ přidal mistr světa i Evropy.

Mbappé se momentálně chystá s francouzskou reprezentací na mistrovství Evropy. A podle médií už podepsal smlouvu s Realem Madrid, která začne platit okamžitě poté, co útočníkovi 30. června skončí kontrakt s Paris St. Germain.

Mbappé sice opakovaně hovořil o tom, že chce na olympiádě v Paříži startovat, Realu se však nelíbí, že by se pod pěti kruhy představil krátce poté, co skončí mistrovství Evropy. Finále Eura je na programu 14. července a olympijský turnaj začne o deset dní později.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.