Hlavní obsah

Kapitánku reprezentace vyhodili z týmu pro Paříž. Pila alkohol a kouřila

Devatenáctiletá kapitánka japonské reprezentace ve sportovní gymnastice Šoko Mijataová nebude startovat na olympiádě v Paříži. Národní svaz informoval o tom, že ji vyloučil z týmu kvůli kouření a pití alkoholu, což je oboje v Japonsku povolené až od 20 let.

Foto: Profimedia.cz
Článek

Bronzová medailistka z kladiny na mistrovství světa v roce 2022 Mijataová byla nedávno spatřena, jak pije alkohol na soukromém večírku v Tokiu. Podle svazu také kouřila na pokoji v národním tréninkovém centru.

Mijataová už opustila soustředění reprezentace v Monaku a vrátila se domů. „Z celého srdce se za případ omlouváme,“ uvedl na tiskové konferenci předseda japonského svazu Tadaši Fudžita a stejně jako další činovníci včetně trenéra Mijataové Mucumiho Harady se hluboce uklonil.

Harada se však Mijataové, která měla v Paříži vést tým složený jen z nováčků pod pěti kruhy, také zastal a vyzval veřejnost, aby ji za prohřešky neodsuzovala. „Byla opravdu pod obrovským tlakem. Snažte se to pochopit,“ prohlásil.

Soutěže ve sportovní gymnastice patří k nejsledovanějším disciplínám na olympijských hrách. V Paříži odstartují 27. července a skončí 5. srpna. Japonsko po vyřazení Mijataové bude závodit jen se čtyřmi gymnastkami místo pěti.

Související témata: