Hlavní obsah

Kanoista Rohan stříbro neobhájil, Slovensko slaví v Paříži první medaili

Aktualizováno

Kanoista Lukáš Rohan stříbrnou medaili z posledních olympijských her v Tokiu neobhájil. Ve finále vodního slalomu v areálu Vaires-su-Marne v Paříži obsadil šesté místo. Česká výprava tak ve francouzské metropoli dál čeká na zisk premiérového cenného kovu.

Foto: Yara Nardi, Reuters

Lukáš Rohan ve finále.

Článek
Fotogalerie

Ze zlaté medaile se před domácími fanoušky raduje Francouz Nicolas Gestin, který ovládl už semifinále, a jeho finálová jízda byla vskutku dechberoucí.

Na druhého Brita Burgesse měl v cíli náskok pěti vteřin a 48 setin. Premiérovou medaili pak v Paříži slaví Slovensko - bronzem se o ni postaral Matej Beňuš.

Na suverénního Gestina ztratil Rohan šest vteřin a 73 setin, od bronzu ho pak dělila vteřina a šest setin.

Zatímco Beňuš zvládl odjet finálovou jízdu čistě, Rohan dostal dvouvteřinovou penalizaci za šťouch na třetí brance. I proto se jeho sen o další olympijské medaili rozplynul…

Rohan do finále vyjel jako třetí v pořadí a v cíli se zařadil na druhé místo za Beňuše. Dlouho pak živil naději na medaili, ještě před posledními třemi závodníky byl třetí.

Jenže Němec Tasiadis, Španěl Travé i Gestin se nakonec dostali před něj a bylo z toho konečné šesté místo.

XXXIII. letní olympijské hry v Paříži - vodní slalom:
Muži - C1:
1. Gestin (Fr.) 91,36 (0 tr. sekund)
2. Burgess (Brit.) -5,48 (0)
3. Beňuš (SR) -5,67 (0)
4. Tasiadis (Něm.) -5,91 (0)
5. Travé (Šp.) -6,56 (2)
6. ROHAN (ČR) -6,73 (2)

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.