Hlavní obsah

Jsem smutný, soukal ze sebe zklamaný Přívratský. Jeho parťák špatně viděl na terče

Z města Chateauroux do zhruba 270 kilometrů vzdálené Paříže zatím nepřicházejí k české výpravě dobré zprávy. Ve střelbě ze vzduchovky byli daleko od finálové osmičky všichni tři čeští střelci včetně Jiřího Přívratského, který patřil mezi okruh medailových adeptů.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Přívratský (uprostřed) v akci při sobotním závodě smíšených družstev

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Už ze svého sobotního vystoupení v mixu nebyl nadšený a náladu si vůbec nespravil ani v neděli. Skončil třiadvacátý, o devět pozic hůře než před třemi lety v Tokiu. Ve vzduchovce přitom vyhrál v únoru Světový pohár ve španělské Granadě.

Nebylo mu po závodě zrovna do řeči… „Jsem docela smutný. První pocity jsou hořké, počkám, až se mi to rozleží,“ soukal ze sebe. Začal dobře, ale v dalších sériích už jeho nástřely neměly finálové parametry.

„Na začátku jsem nervózní byl, to se dalo čekat, ale dokázal jsem se s tím poprat. Pak jsem pracoval, jak bych měl, ale potýkal jsem se s podobnými problémy jako v mixu, což mě provázelo až do konce závodu,“ litoval Přívratský. Před odletem do Paříže měl zdravotní problémy, zhubnul a teď mu nesedí střelecký kabát.

Ve středu ho čeká poslední pařížské vystoupení ve třípolohové malorážce, královskou disciplínu už ve Světovém poháru vyhrál čtyřikrát. „Zkusím to co nejrychleji zpracovat. Naděje umírá poslední,“ sbíral odhodlání.

Vzduchovka byla jediným závodem pro Františka Smetanu, jenž skončil 38. Z loňského mistrovství světa v Baku přitom přivezl bronz. „Ale ve střelbě je těžké říct, kdo je favorit, po jednom takto úspěšném závodě jsem nebyl želízko, ve finále je jeden z medailistů z mistrovství světa,“ připomněl.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

V Chateauxroux podle svých slov doplatil na problémy se zrakem, které řeší se svým očařem. „Měli jsme vypozorováno, že s kontaktními čočkami do 12 hodin nevidím úplně dobře,“ líčil.

Kvalifikace startovala v 11.15 hodin. „A měli jsme to vypozorované správně, na terč jsem dobře neviděl. Přitom jsem se cítil dobře a byl klidný, s tím jsem spokojený, že jsem to zvládl na tak velkém závodě,“ líčil.

Stejně jako on absolvovala svou individuální premiéru pod pěti kruhy i Veronika Blažičková. Na 34. místě jí k finálové osmičce chybělo zhruba šest bodů. „A to je opravdu hodně. Cítila jsem se lépe než v mixu, ale dobré to pořád nebylo, je to asi můj nejhorší výsledek sezony,“ věděla.