Hlavní obsah

Jediné nepříjemnosti Krejčíkové? Napomenutí za drdol a vyrušující diváci! A teď fandit Seemanové

Její vítězná šňůra pokračuje. I se zlatou wimbledonskou poutí si teď na olympiádě už Barbora Krejčíková připsala devátý vítězný duel ve dvouhře v řadě, tentokrát pokořila Wang Sin-jü 6:3, 6:2. Po duelu se těšila na přesun do olympijské vesnice, odpočinek a společné večerní fandění v klubovně plavkyni Barboře Seemanové. „Máme tam velkou obrazovku a večer se tam s dalšími sportovci potkáváme. Koukáme a fandíme,“ popisovala Krejčíková.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barbora Krejčíková na olympijských kurtech v Paříži.

Článek

Paříž (Od našeho zpravodaje) - K deblu, v němž s Kateřinou Siniakovou obhajují zlato, se kvůli sobotnímu dešti a nabitému programu ještě nedostaly. Nestihly ve Francii ani jediný společný trénink. „Jak pořád hraji singly a tím, že oba dva dny od dvanácti, tak se snažím šetřit síly, abych na zápas byla nažhavená a připravená bojovat,“ popisovala Krejčíková po pondělním mači.

To se daří. Postup mezi šestnáctku nejlepších byl tentokrát rychlejší než její nedělní vstup do turnaje. Zápas kontrolovala, především však zvládala získávat klíčové míče. „Jsem ráda, že to bylo dneska kratší, ale určitě to nebylo jednodušší. Zápas byl také náročný, bylo tam hodně klíčových bodů, kde se to lámalo a které jsem uhrála já. Jsem potěšena, že se to zlomilo ke mně a že jsem si vždycky v setech vybudovala náskok,“ říkala.

V zápase zažila i několik drobných nepříjemností. Při servisu ji občas vyrušili chodící diváci. „Tím, že mám poměrně dobré periferní vidění, tak mě to ruší. Ale nechci, abych za to dostala já napomenutí, takže se spíš koukám na hlavní rozhodčí, aby případně zastavila čas při podání,“ říkala Krejčíková.

Napomenutí si pak od sudí vysloužila ve druhém setu za úpravu drdolu. Krejčíková si ho spravovala během soupeřčina podání. „Nešlo to rychleji. Rozhodčí mi vysvětlovala, že soupeřka servírovala, a tak se k tomu musí nějak vyjádřit. Myslím, že to bylo zbytečné, ale jsou taková pravidla, tak to budu muset vymyslet příště nějak jinak.“

Zároveň ale ocenila, že na tribunách viděla hodně českých vlajek. „To je úplně úžasné, jsem moc ráda, že z každého rohu byl slyšet nějaký Čech. To mě moc potěšilo a hnalo dopředu. Budu v singlu i deblu bojovat a nechám tady všechno,“ slibuje.

Díky brzkému začátku i dřívějšímu konci má Krejčíková před dalším programem delší čas na odpočinek. I proto po regeneraci spěchala z areálu Roland Garros do olympijské vesnice. „Včera jsem dojela poměrně pozdě, lehla jsem do postele a asi hodinu spala, než jsem byla schopná nějak fungovat dál.“

A večer už Barbora bude fandit jiné Barboře.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.