Hlavní obsah

Je mi to líto, lásko, kaje se italský vlajkonoš. Snubní prsten skončil na dně Seiny

Vlajkonoš italského týmu Gianmarco Tamberi ztratil při pátečním zahájení olympijských her v Paříži snubní prstýnek, za což se na instagramu veřejně omluvil své manželce. Zlatý kroužek slavného atleta nyní spočívá na dně Seiny, na níž se neobvyklý ceremoniál s výpravami na lodích odehrával.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Italský vlajkonoš Gianmarco Tamberi ztratil během zahájení snubní prsten.

Článek

Extrovertní Tamberi patřil na lodi s italskou delegací k nejzuřivěji mávajícím Italům a při tom mu podle všeho spadl prsten. „Je mi to líto, má lásko, je mi to moc líto,“ napsal na instagramu ve vzkazu své manželce Tamberi, jenž byl italským vlajkonošem společně se šermířkou Ariannou Errigovou.

Úřadující olympijský vítěz, mistr světa a Evropy ve skoku do výšky se nicméně své faux pas snažil brát pozitivně. „Nemohlo se to stát na lepším místě. Nyní bude (prsten) navždy odpočívat v říčním korytu města lásky,“ napsal. „Možná to bylo dobré znamení a vrátím se domů s ještě větším zlatem,“ dodal dvaatřicetiletý Tamberi, jenž se před třemi lety v Tokiu v jednom z velkých olympijských příběhů podělil o prvenství s Katařanem Mutazem Issou Baršimem.

Fotogalerie

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.