Hlavní obsah

Jachtařky Burska, Tkadlecová klesly po třetím dnu olympijské regaty na 18. místo

Českým jachtařkám Zofii Burské a Sáře Tkadlecové se třetí den olympijské regaty ve třídě 49erFX nevydařil a před závěrečnými třemi jízdami se propadly na 18. místo. Do finále v Marseille postoupí z dvacetičlenného startovního pole deset lodí, v polovině regaty přitom české reprezentantky figurovaly na 11. místě.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

České jachtařky Sára Tkadlecová a Zofia Burska

Článek

Po úvodním čekání na vítr se dnes naplno rozjely soutěže ve windsurfingu, v němž se v neděli nezávodilo vůbec a v pondělí se odjely jen dvě jízdy. Kateřina Švíková figuruje po sedmi ze 17 jízd na průběžném 6. místě. Nejlepší z úvodní série postoupí přímo do finále, druhá a třetí půjdou do semifinále a závodnice ze 4. až 10. místa do čtvrtfinále.

Burska a Tkadlecová dnes program zahájily 16. místem, což bylo dosud jejich druhé nejhorší umístění po 20. příčce z pondělí, kterou ale ve výsledcích škrtají. V dalších dvou jízdách pak přidaly dvě 19. místa a propadly se pořadím.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Související témata: