Hlavní obsah

Jachtařky Burska a Tkadlecová jsou v polovině regaty kousek od finále, Švíková na prkně osmá

Aktualizováno

České jachtařky Zofia Burska a Sára Tkadlecová jsou v polovině olympijské regaty v Marseille ve třídě 49erFX na 11. místě. Před závěrečnými šesti jízdami jen těsně zaostávají za první desítkou, která zaručuje start ve finále.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Jachtařky Zofia Burska a Sára Tkadlecová v akci

Článek

S problémy se nadále potýkají windsurfařky včetně Kateřiny Švíkové. Soutěž původně měly odstartovat v neděli, ale kvůli nepříznivému větru byly všechny čtyři jízdy odloženy. Dnes zvládly odjet jen dvě a česká reprezentantka je po nich na osmé příčce.

Burska s Tkadlecovou do dnešního programu vstoupily skvěle a v první pondělní jízdě jim patřilo druhé místo. V další se propadly až na poslední 20. pozici, ale v závěrečné třetí části se posunuly na 16. příčku.

V průběžném pořadí jim tak stále patří jedenáctá pozice. Od desátého místa, které jako poslední po dvanácti jízdách zaručuje start ve finále, dělí českou posádku v polovině soutěže pět bodů.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Související témata: