Hlavní obsah

Hvězdný plavec Peaty měl po těsné porážce pozitivní test na covid

Hvězdný britský plavec Adam Peaty měl po nedělním závodě na 100 metrů prsa, v němž mu těsně uniklo třetí olympijské zlato, pozitivní test na covid. V Paříži chce osminásobný mistr světa plavat ještě štafety.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Britský plavec Adam Peaty se stříbrem po nedělním závodě na 100 metrů prsa

Článek

Peatymu nebylo dobře od nedělního rána a snažil se dát do pořádku na večerní závod. V něm ho dělily dvě setiny sekundy od třetího olympijského zlata na stovce. Za vítězným Italem Nicolem Martinenghim se podělil o stříbro s Američanem Nicem Finkem.

Po závodě Peaty chraptěl a také se mu přitížilo. Dnes ráno podstoupil test na covid, který byl pozitivní, oznámil britský tým.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

„Jako u každé nemoci je situace náležitě řešena a jsou přijata všechna obvyklá opatření, aby se nenakazili další členové výpravy,“ uvedl britský tým. Štafetové závody, které by šestinásobný olympijský medailista Peaty chtěl stihnout, se poplavou koncem týdne.

Svou nedělní porážku na zdravotní potíže svádět nechtěl. „Na to se vymlouvat nechci nikdy. Ale může se stát, že na něco trénujete osm let a pak se ten den necítíte na sto procent. A ty dvě setiny to udělat může,“ řekl po závodě novinářům.