Hlavní obsah

Hlava děravá. Šampioni se ukázali fanouškům, Macháč zapomněl medaili

Aktualizováno

Za mohutného potlesku vstoupili na pódium Českého domu, jenže něco nesedělo. Zatímco Kateřina Siniaková měla na krku zlatou olympijskou medaili z tenisové smíšené čtyřhry, její parťák Tomáš Macháč ověnčen nebyl.

Zlatí tenisoví šampioni mezi fanoušky. Tomáš Macháč zapomněl medailiVideo: Sport.cz

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje)  Začal se koukat pod mikinu a tričko, lovil v kapse. Medaile nikde. „Nechal jsem ji bohužel na vesnici,“ držel se Macháč za hlavu. V sobotu totiž odehrál po boku Adama Pavláska neúspěšný souboj o bronz v mužském deblu.

„Vůbec mě nenapadlo, že si ji vezmu. Doufám, že jsem ji někde nevytratil,“ říkal lehce třesavým hlasem. Po několika desítkách minut promluvil s novináři a upřesnil: „Už se veze, abychom udělali nějaké fotky.“ A za dalších několik chvil, když se ukázal fanouškům společně s Pavláskem, ji už měl na krku.

Češi porazili v pátečním finále Číňany Čang Č'-čen, Wang Sin-jü po velkém obratu poměrem 6:2, 5:7, 10:8 a mimo sportovního příběhu napsali i jeden lidský. Jen pár dní před začátkem olympiády Siniaková oficiálně oznámila, že s Macháčem po tříletém vztahu už netvoří v soukromí pár.

Lidé v průběhu pařížského turnaje začali spekulovat, zda se tenisté k sobě nevrátili. A to na základě objímaní, úsměvů nebo oslavné pusy. Když se na aktuální stav v pátek zeptal zahraniční novinář, Siniaková řekla: „To nemusíte vědět, to je osobní věc.“

„To je top secret!“ reagoval Macháč. „Máme rádi, když jste zmatení,“ dodala Siniaková, pro niž jde už o druhý triumf pod pěti kruhy. Před třemi lety vyhrála s Barborou Krejčíkovou čtyřhru v Tokiu.

Večer a možná i část pozdější noci zřejmě stráví v Českém domě, rozdají podpisy, budou se fotit nejen s českými příznivci. První oslavy už mají za sebou. „Potkali jsme se tak půl hodiny před zápasem, protože přijel asi v pět ráno z párty a oslavy zlata. Jen se chlubil medailí a dal mi to sežrat, jinak to byl stejný člověk,“ smál se Pavlásek.

Na další program v Paříži ale není čas. „V neděli letím domů. Mám štěstí, že budu mít pár dní v Čechách,“ líčí Siniaková. „Já se přesouvám do Montrealu,“ přihodil Macháč.

Každopádně až se vrátí domů, možná bude pořádně koukat. „Napsal mi jeden člověk, nebudu jmenovat, že kdybych jel za rodiči do Berouna, čeká mě na sjezdu překvapení. Je možné, že tam bude nějaké přivítání,“ prozradil.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.