Hlavní obsah

Hermannová se Štochlovou zvládly tiebreak a zabojují o osmifinále

Po dvou porážkách už musely zvítězit, aby odvrátily konec na olympijském turnaji. Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová v závěrečné bitvě skupiny C porazily v Paříži domácí pár Vieiraová-Chamereauová 2:1 na sety (13, -18, 9). Česká dvojice tak ještě živí naději na účast v play off.

Foto: Louisa Gouliamaki, Reuters

Marie-Sára Štochlová a Barbora Hermannová zvládly poslední zápas své základní skupiny

Článek

Češky si zcela podmanily první set. Od stavu 5:6 v jejich neprospěch uhrály šest výměn v řadě a vypracovaly si komfortní náskok. Francouzky už nedokázaly reagovat a Hermannová se Štochlovou si bez větších potíží došly pro první sadu. Zvítězily nakonec rozdílem osmi bodů, když využily druhý setbol.

Vieiraovou s Chamereauovou hnali k lepšímu výkonu ve druhém setu na kurtu pod Eiffelovou věží domácí fanoušci. Jejich podporu Francouzky zužitkovaly na začátku druhé sady, kdy se brzy dostaly do vedení 5:1. Češky ale reagovaly oddechovým časem, po kterém zmobilizovaly síly a průběh vyrovnaly až do stavu 11:11.

Foto: Esa Alexander, Reuters

Clemence Vieiraová útočí přes blok Marie-Sáry Štochlové

Za tohoto skóre se druhý set lámal. Francouzské volejbalistky totiž uhrály tři míče v řadě a dostaly se do náskoku. Česká dvojice sice za stavu 15:19 třemi výměnami ještě zdramatizovala průběh, nakonec ale padla 18:21.

Souboj o třetí místo ve skupině C tak dospěl do rozhodující zkrácené sady. Ta byla ve znamení sérií. Za stavu 3:4 uhrály Francouzky tři míče v řadě, ale z dalších sedmi výměn se šestkrát radovaly Češky, čímž udělaly rozhodující krok k zisku tiebreaku.

Hermannová se Štochlovou udržely naději na postup do vyřazovací fáze olympijského turnaje. Jako třetí tým skupiny C je čeká utkání tzv. lucky loserů o postup do osmifinále.

XXXIII. letní olympijské hry v Paříži
Plážový volejbal
Ženy - skupina C
Vieiraová, Chamereauová (15-Fr.)–Hermannová, Štochlová (22-ČR) 1:2 (-13, 18, -9)

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.