Hlavní obsah

Durant je pod pěti kruhy novým střeleckým rekordmanem amerického basketbalu

Basketbalista Kevin Durant je od úterý novým absolutním americkým rekordmanem v počtu bodů nastřílených na olympijských turnajích. Při čtvrtfinálovém vítězství nad Brazílií 122:87 se pětatřicetiletý křídelní hráč posunul před Lisu Leslieovou, která dosud vedla statistiku s 488 body. Trojnásobný olympijský šampion k postupu do semifinále přispěl jedenácti body a nyní jich má na kontě celkem 494.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Kevin Durant se stal nejlepším střelcem USA v rámci olympijských her.

Článek

„Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Zase přijde někdo, komu se tohle podaří,“ řekl Durant, kterému patří osmé místo v historických střeleckých tabulkách NBA s 28 924 body. Z aktivních hráčů je před ním jen spoluhráč z týmu v Paříži a lídr pořadí LeBron James (40.474).

Na olympijském turnaji má Durant možnost stát se osmým mužským basketbalistou, který překoná hranici 500 bodů. Rekordmanem je Brazilec Oscar Schmidt s 1093 body. Z aktérů v Paříži je před Durantem pouze Australan Patty Mills, který má na pátém místě pořadí na kontě 567 bodů, ale turnaj pro něj v úterý skončil po čtvrtfinálové porážce od Srbska po prodloužení.