Hlavní obsah

Doufám, že holky celou olympiádu vyhrají, fandí Krejčíková krajankám

Pořád věří, že český tenis na olympiádě medaili získá a že se země znovu dočká i deblového zlata. Jen se tentokrát nebude cenný kov blyštit na její hrudi, protože pro Barboru Krejčíkovou po čtvrtfinálové prohře ve čtyřhře mise v Paříži končí. „Těším se na sprchu, odpočinek, protože jsem hotová,“ říkala Krejčíková, když opouštěla kurt číslo 7. Ten štěstí nepřinesl.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barbora Krejčíková na olympijských kurtech

Článek

Paříž (Od našeho zpravodaje) - Do posledního míče se s parťačkou Siniakovou povzbuzovaly, na tváři se jim občas vyloudil i úsměv. A pořád věřily v obrat. Ten však nepřišel. „Bojovaly jsme, i když nám to dneska nešlo a nehrály jsme dobře. I tak jsme se snažily o každý balon a jen škoda koncovky druhého setu, kdy se to lámalo. Šance jsme měly, ale nevyužily jsme je,“ popisovala Krejčíková.

Už po středečním náročném programu slibovala, že v sobě najde poslední zbytky sil a energie, aby v českých barvách uspěla. Jenže proti nezávislému páru z Ruska od začátku mače ztrácely.

„První set z mé strany nebyl dobrý, byla jsem hrozně pomalá, měla jsem špatné reflexy. Škoda, že nám utekly a nechytily jsme se. Ve druhém jsem byla ráda, že jsme se zlepšily. Chyběl kousek, mohly jsme to otočit a v případném supertiebreaku by to bylo 50 na 50,“ věděla Krejčíková.

Ona sama hned v úvodu zápasu přišla o servis, následně za stavu 0:2 se Češkám nepodařilo proměnit šest brejkbolů. „Byla škoda, že jsme nezahrály úvod lépe a víc se s nimi nedržely. Jak pak už měly první set v zádech, hrálo se jim líp,“ říkala Krejčíková.

Jaký bude její nejbližší program? „Sprcha. Půjdu na kolo, udělám regeneraci, jsem prostě hotová. Byly to teď náročné dny. Uvidím, jestli se půjdu podívat na nějaký sport. Byla bych samozřejmě ráda, kdybych mohla zafandit někomu dalšímu,“ popisovala Krejčíková.

Tu moc potěšil úspěch kolegyň Muchové s Noskovou, které už ve čtvrtek po obědě proklouzly do deblového semifinále. „Mám z nich obrovskou radost, jejich zápas jsem sledovala. Jsem hrozně ráda, že se jim to povedlo, a doufám, že udělají ještě dva krůčky a že celou olympiádu vyhrají. A doufám, že se dneska večer zadaří Kačce, postoupí a nějaká ta medaile z tenisu do Česka přijde.“

Její parťačku Siniakovou ještě čeká večerní semifinále mixu s Tomášem Macháčem.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.