Hlavní obsah

Dostál po zlatu zpíval hit od Gotta a vylekala ho rána v Českém domě

Že je z hudební rodiny, potvrdil už při hlasitém zpěvu hymny při medailovém ceremoniálu, při sobotní večerní návštěvě Českého domu to Josef Dostál potvrdil znovu. Na pódiu před desítkami fanoušků vystřihl svou nejoblíbenější píseň, slavnou C'est La Vie od Karla Gotta. Zároveň prozradil, že na blížícím se kanoistickém mistrovství světa neolympijských disciplín vytvoří posádku se svou snoubenkou Anežkou Paloudovou.

Když jsem se s týmem radoval, bylo mi zle, braly mě mrákoty, ale ten okamžik za to stál, popisuje Josef DostálVideo: Sport.cz

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) – Z kanoistického areálu nejdříve odjel do pronajatého domku, kde během olympiády bydlel. Sešel se tu s celou svou rodinou i rodinou snoubenky Anežky Paloudové. Pochutnali si na meruňkových knedlících, které mu za odměnu připravila budoucí švagrová, a pak si s míčem zahráli oblíbené nožičky

Poté se už zlatý kajakář Josef Dostál přesunul do Českého olympijského domu, aby se o svou medailovou radost podělil i s fanoušky.

„Chtěl bych poděkovat především své partnerce Anežce, která je mojí velkou oporou ve chvílích, kdy jsem na dně. Když jsem na vrcholu blaženosti, tak to dokáže se mnou sdílet,“ řekl Dostál při své řeči.

Děkoval i trenérovi Pavlu Davídkovi a samozřejmě rodičům. „Tátovi za to, že mě naučil sedět v kajaku a ukázal mi, že rychlostní kanoistika je nejenom o dřině, ale i o spojení přírody a jednoty těla. Když jsem nadával jako malý, že musím na kajak, tak mě posílal koukat na rybičky a honit kachny. Vždycky věděl, jak na mě. Mamince za to, že mi vždycky říkala, že jsem výjimečný a ať se nebojím mít velké sny,“ uvedl Dostál.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Rodina Josefa Dostála na pódiu v Českém olympijském domě

Právě maminka, někdejší reprezentační volejbalistka a jazzová zpěvačka Eva Emingerová společně s jeho sestrami Annou a Magdalénou dorazily na pódium rovněž. A jako překvapení si nachystaly hudební číslo, když zapěly píseň Pátá z repertoáru Heleny Vondráčkové jako oslavu Dostálovy páté olympijské medaile.

Když dozpívaly, Dostál se smíchem řekl: „Děkuju, to bylo moc hezký a doufám, že se i třeba v Los Angeles podaří šestá. Jsem zvědavý, jestli i na to bude nějaká písnička.“

Sám pak vyšvihl Gottův hit, u kterého se ale lekl, když vystřelily zlaté konfety. „To už nedělejte, já jsem si myslel, že startuje další olympijský závod,“ žertoval.

Zhruba o hodinu a později pak do Českého domu dorazila i bronzová oštěpařka Nikola Ogrodníková. Přišla před půlnocí, zrovna ve chvíli, kdy se stan proměnil v jedno velké taneční šapitó a diskotéku, a tak se dočkala tuze vřelého přivítání i od řady cizinců. „Bylo to moc hezké, ale zprvu jsem měla ostych. Ovšem jsem ráda, že jsem si zatancovala.“

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Josef Dostál z ČR slaví zisk zlaté medaile v Českém domě.