Hlavní obsah

Dojemné chvíle na stupních vítězů. Bude to holčička, přečetl si olympijský medailista

Jeho úsměv na stupních vítězů byl ještě o poznání širší než u ostatních medailistů. Americký plavec Ryan Murphy totiž v pondělí v olympijském bazénu zažil hodně emotivní den. Nejprve získal bronzovou medaili na stovce znak a na stupních vítězů se originálním způsobem dozvěděl pohlaví svého prvního dítěte.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Ryan Murphy si pořizuje vzpomínku na nezapomenutelný večer se zlatým Italem Thomasem Cecconem a stříbrným Číňanem Ťia-jü Sü.

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje)  Devětadvacetiletý Murphy už zažil medailových ceremoniálů spoustu, však v Riu před osmi lety vyhrál znakařskou stovku a dvoustovku a byl členem zlaté polohové štafety v Riu i o pět let později v Tokiu. Ale vyhlášení v Paříži pro něj bylo opravdu výjimečné.

Když se na nejnižším stupínku otočil do hlediště do míst, kde seděla jeho manželka Bridget, viděl v jejích rukou ručně psaný transparent. Stálo na něm: Ryane, je to holčička!

„Bylo to poprvé, kdy jsem se pohlaví dítěte dozvěděl. Přitom jsme si oba mysleli, že se nám narodí kluk,“ přiznával pro agenturu AP Murphy, který by se měl stát otcem v lednu.

V novinářské mixzóně pak už o závodu vůbec nemluvil, všechny debaty se točily kolem jeho nastávajícího otcovství. „Myslím, že ta zpráva posunula dnešní večer na úplně jiný level,“ smál se Murphy, jenž svou manželku poznal před osmi lety v kavárně.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.

Vyrůstal ve floridském Jacksonville, kde je velkým fanouškem amerických fotbalistů Jaguars v NFL.

A právě jejich quarterback a jednička draftu z roku 2021 Trevor Lawrence také v brzké době očekává narození dcery. „Tak snad budou naše holky kamarádky,“ usmívá se Murphy.