Hlavní obsah

Desetitisíce fanoušků, zavřená diskuze. Francouz čelí nebývalému zájmu poté, co shodil laťku přirozením

Francouz Anthony Ammirati je obrovským tyčkařským talentem. Vyhrál juniorské mistrovství světa i Evropy, jenže zatím byl známý především jen v atletické komunitě. To jeho vystoupení v olympijské kvalifikaci obletělo celý online svět. A nebyl to přitom úspěšný pokus.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Francouz Anthony Ammirati při tyčkařské kvalifikaci

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) – Ammirati potřeboval překonat 570 cm, aby rozjásal fanoušky na Stade de France postupem do finále. A když už se tyčkař s hadem vytetovaným na ruce přes laťku na druhý pokus dostal a za ní padal dolů, shodil ji.

Při kvalitě aktuálních televizních záběrů nebylo těžké rozklíčovat, jakou částí těla poslal laťku k zemi – svým přirozením.

Záběry si pak na sociálních sítích začaly žít vlastním životem. Na instagramu počet jeho sledujících vyletěl desetinásobně k 80 tisícům, u svého příspěvku k olympijské kvalifikaci raději vypnul komentáře.

Jedno z videí na síti X mělo za necelý den přes patnáct milionů zhlédnutí, a kdyby snad na to Ammirati měl po nepovedené kvalifikaci náladu, mohl si pročítat tisíce komentářů a jistě i soukromých zpráv. Ale to pochopitelně neměl.

„Jsem strašně zklamaný. Chybělo mi pár technických tréninků, abych vyladil detaily,“ litoval na stránkách francouzské federace.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.