Hlavní obsah

Další ztráta pro tenis. V Paříži se nepředstaví ani světová šestka

Světová šestka Australan Alex de Minaur je dalším tenistou, který se odhlásil z olympijské dvouhry v Paříži. Pětadvacetiletý hráč to oznámil krátce před dnešním zápasem prvního kola, v němž měl být jeho soupeřem Němec Jan-Lennard Struff. De Minaur uvedl, že se stále potýká se zraněním kyčle, kvůli němuž odstoupil z Wimbledonu před čtvrtfinále se Srbem Novakem Djokovičem.

Foto: Violeta Santos Moura, Reuters

Alex de Minaur je další hvězdou, která se v Paříži nepředstaví.

Článek

„Dělal jsem, co jsem mohl, abych byl připravený. Ale moje tělo potřebuje ještě trochu více času,“ napsal de Minaur na instagramu. Vítěz devíti turnajů ATP ve dvouhře má stále v plánu nastoupit do čtyřhry po boku Alexeie Popyrina.

Krátce před svým úvodním utkáním na turnaji se odhlásila také Ukrajinka Anhelina Kalininová, jež uvedla, že se nachladila v deštivém pařížském počasí. „Bohužel jsme strávili včera hodně času na kurtech čekáním na zahájení hry. Celou dobu pršelo a dnes jsem cítila bolest v krku,“ uvedla dnes v prohlášení Ukrajinského olympijského výboru 47. hráčka žebříčku Kalininová, jež se měla střetnout s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

V Paříži vytrvale pršelo od pátečního večera, kdy déšť výrazně ovlivnil zahajovací ceremoniál. V sobotu se v areálu Roland Garros hrálo jen na kurtech se zatahovací střechou.

Ze zdravotních důvodů se odhlásili z olympijského turnaje i první hráč světa Ital Jannik Sinner, Polák Hubert Hurkacz, Dán Holger Rune či stříbrná medailistka z Tokia Markéta Vondroušová.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.