Hlavní obsah

Další tenisová ztráta. V Paříži se nepředstaví ani Rybakinová

Čtvrtou tenistku světového žebříčku Jelenu Rybakinovou připravily o olympijský turnaj v Paříži následky zánětu průdušek. Ve čtvrtek až po losu oznámila, že se her nebude moci zúčastnit, později pětadvacetiletá reprezentantka Kazachstánu vysvětlila důvod. Onemocněla po Wimbledonu, na němž před dvěma týdny podlehla v semifinále pozdější šampionce Barboře Krejčíkové.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Rybakinová si na olympiádě nezahraje.

Článek

„Po Wimbledonu jsem dostala akutní zánět průdušek, a přestože jsem se snažila vrátit do tréninku, moje tělo se pořád vzpamatovává. Lékaři mi přísně zakázali jít na kurt,“ vysvětlila na instagramu Rybakinová, jež předloni londýnský grandslam na trávě vyhrála.

Los ji pro první kolo olympiády svedl s Rumunkou Jaqueline Cristianovou. Ta se nově utká s domácí tenistkou Caroline Garciaovou, v pavouku Rybakinovou nahradila Daria Savilleová z Austrálie.

Živě: Záběry z Paříže v zahajovací den olympiádyVideo: REUTERS/AP

Turnaj na antuce Roland Garros začne v sobotu a Rybakinová je další z hvězd, která o něj přišla. Zraněná je obhájkyně stříbra Markéta Vondroušová, nemocný pak lídr mužského žebříčku Ital Jannik Sinner.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.