Hlavní obsah

Mámo, vyhraj! Mäki se na letišti loučila se synem, pod pěti kruhy má na co navazovat

Před třemi roky na olympijských hrách v Tokiu oslnila českým rekordem a senzačním postupem do finále, to vše sedm měsíců po porodu. Česká mílařka Kristiina Sasínek Mäki odjela na svou druhou olympiádu, na pražském letišti se loučila i s tříletým synem Kaapem. „Je to jiné v tom, že teď už Kaapo mluví. Vzkázal mi, ať vyhraju, taková klasika,“ usmívala se 32letá atletka.

Malý Kaapo dělal na letišti svalovce a popřál mamince Kristiině Sasínek Mäki, ať vyhraje. Ta by si v Paříži ráda zopakovala olympijské fináleVideo: Sport.cz

Článek

Ve svém závodě na 1500 metrů se nejspíš bude muset obejít bez synovy podpory. „Ještě to tedy necháváme otevřené, v Paříži je trochu nebezpečno. Ale odloučení je samozřejmě vždycky těžké,“ připustila Sasínek Mäki, manželka českého běžce Filipa Sasínka.

Zatímco olympiáda v Paříži je v plném proudu, atleti přichází na řadu až ve druhé polovině programu. „Je to trochu zvláštní. Zatím jsme koukali na televizi a vypadalo to hodně hezky. Už se těším na olympijskou atmosféru,“ svěřila se rodačka z finského Seinäjoki.

Při loučení ukápla slzička. Amálii Švábíkovou mrzelo, že přítel nemůže letět na olympiádu. Za čtyři roky to snad vyjde a pojedou oba. Video: Sport.cz

V červnu na mistrovství Evropy jí postup do finále o 13 setin unikl, proto tuší, že zopakovat senzaci z Tokia bude ohromně těžký úkol. „Finále by byl velký úspěch, svět se za ty tři roky hodně posunul. Prvotní cíl je postoupit z rozběhů,“ poznamenala reprezentantka.

Jedno je ale jisté, na atletickém okruhu na Stade de France nechá všechno. „Jedu podat svůj nejlepší výkon,“ doplnila Sasínek Mäki. Její rozběh přijde na řadu v úterý dopoledne.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.