Hlavní obsah

Bývalá světová jednička ukončí po Paříži tenisovou kariéru

Bývalá světová jednička Angelique Kerberová ukončí po olympijských hrách v Paříži tenisovou kariéru. Šestatřicetiletá hráčka, jež je s třemi grandslamovými tituly nejúspěšnější německou tenistkou po fenomenální Steffi Grafové, to krátce před losem olympijského turnaje oznámila na instagramu.

Foto: Edgar Su, Reuters

Angelique Kerberová během tréninku v Paříži.

Článek

„Než olympiáda začne, můžu už říct, že na Paříž 2024 nikdy nezapomenu, protože to bude můj poslední profesionální turnaj v roli tenistky,“ napsala Kerberová. „A ačkoli to je pravděpodobně správné rozhodnutí, necítím to tak. Jednoduše proto, že miluju sport z celého svého srdce a jsem vděčná za vzpomínky a možnosti, které mi dal.“

Kerberová se před 17 měsíci stala poprvé matkou a po návratu krátce před koncem minulého roku se už ke svým předchozím úspěchům nepřiblížila. Na všech třech letošních grandslamech Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu vypadla hned v prvním kole.

V roce 2016 dcera polských rodičů získala tituly v Austrálii a na US Open, vybojovala stříbro na olympijských hrách v Riu de Janeiro a stala se světovou jedničkou. V čele pořadí WTA byla celkem 34 týdnů. V roce 2018 vyhrála Wimbledon. Celkově má Kerberová ve sbírce z profesionálního okruhu 14 trofejí.

Související témata: