Hlavní obsah

Blažíčková si nezastřílí ani finále malorážky. Čekala jsem od sebe víc, připouští

Aktualizováno

Po dvou třetinách kvalifikace to vypadalo s vyhlídkami na postup celkem reálně. Poté však Veronika Blažíčková udělala velké chyby vestoje a do finále třípolohové střelby z libovolné malorážky nepostoupila. S 584 body obsadila 16. místo, na nejlepší osmičku jí pět bodů chybělo. „Cítím hlavně smutek. Jsem spokojená, jak jsem pracovala a bojovala, ale čekala jsem od sebe víc,“ připustila 21letá česká reprezentantka.

Foto: Český střelecký svaz

Česká střelkyně Veronika Blažičková na archivním snímku

Článek

Chateauroux (od našeho zpravodaje) - Rodačka z Plzně nabrala drobnou ztrátu hned na poloze vkleče. Nastřílela 97 a 98 bodů a pohybovala se ve druhé desítce pořadí. „Úplně mi to nesedlo, trápila jsem se hned na začátku vkleče. Pak už to byl boj,“ líčila Blažíčková pro Sport.cz.

Výrazně se posunula po první sérii vleže, kdy zaznamenala plný počet 100 bodů, na který navázala 98 body, navíc trefovala velké množství čistých středových desítek, které při bodové rovnosti rozhodují.

Na postup jí v tu chvíli chyběl jediný bod. Jenže hned na úvod poslední polohy vestoje přišel, podobně jako u Jiřího Přívratského v dopoledním finále, velký zádrhel.

První rána Blažíčkové ulétla do osmičky, v první sérii přidala ještě další čtyři devítky a zisk 94 bodů ji odsoudil až na dvacátou pozici bez naděje na postup. A nic na tom nezměnilo ani závěrečných 97 bodů. „Čekala jsem, že stoják mi moc nesedne. Je tu teplo a já mám staré oblečení. Ale na to se vymlouvat nechci,“ prohlásila.

Blažíčková se při své olympijské premiéře tak do finále neprobojovala v žádné ze tří soutěží. Ve vzduchové pušce obsadila 34. místo, v mixu s Přívratským skončila na 24. pozici. „Za tuhle zkušenost jsem ráda, snad je zužitkuju. Určitě mi to do budoucna pomůže, třeba co se týče práce s nervozitou,“ doplnila talentovaná střelkyně.

XXXIII. letní olympijské hry v Paříži:
Sportovní střelba:
Třípolohová malorážka:
Ženy - kvalifikace:
1. Maddalenaová (USA) 593
...16. BLAŽÍČKOVÁ (ČR) 584.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.