Hlavní obsah

Bikerka Ferrandová-Prévotová se na silnici vrátí v barvách stáje Visma

Francouzská cyklistka Pauline Ferrandová-Prévotová, která na olympijských hrách v Paříži triumfovala na horském kole, bude při svém návratu na silnici hájit barvy stáje Visma. Dvaatřicetiletá všestranná závodnice, jejímž cílem je nyní vyhrát ženskou Tour de France, podepsala smlouvu na tři roky. Dohodu potvrdila nizozemská stáj na svém webu s tím, že k ženskému týmu se Ferrandová-Prévotová připojí v příštím roce.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Zlatá Pauline Ferrandová-Prévotová, která na olympijských hrách v Paříži triumfovala na horském kole.

Článek

Na horském kole získala Francouzka od roku 2019 mimo jiné pět titulů mistryně světa. Zlaté medaile má i ze světových šampionátů v cyklokrosu, silniční cyklistice a v gravelovém závodě. Na olympijských hrách ale uspěla poprvé, v předchozích startech v cross country i na silnici jí medaile unikala.

Nyní si chce splnit další sen. „Ženská (silniční) cyklistika ušla dlouhou cestu od doby, kdy jsem ji opustila. Jsem si jistá, že s podporou svého týmu dokážu velké věci a mám obrovskou motivaci. Chci vyhrát ženskou Tour de France,“ uvedla Francouzka v tiskové zprávě.

Na vstup do silničního pelotonu se bude muset připravit. „Horská kola jsou výbušná disciplína na hodinu a půl. Silniční závody vyžadují vytrvalost na delší dobu. Dáme jí trochu času, aby se znovu stala závodnicí v silniční cyklistice. Pak bude naší jedničkou v Grand Tours, ale bude moci závodit i na valonských klasikách,“ řekl manažer Vismy Rutger Tijssen.