Hlavní obsah

Antuka? Pořád neoblíbená, tvrdila po výhře Nosková. V Paříži se těší na „pana Krpálka“

S Ukrajinkou Katarinou Zavackou si nasazená jednička Livesport Prague Open Linda Nosková poradila na centrkurtu Sparty jednoznačně 6:3, 6:2, přesto při zmínce o antuce prohlásila s lehkým úšklebkem: „Pořád můj velice, velice neoblíbený povrch.“

Nejlepší příprava na olympiádu? Kdybych turnaj v Praze vyhrála, usmívá se Linda NoskováVideo: Sport.cz

Článek

Nosková přitom v roce 2021 vyhrála na drcených cihlách juniorské French Open a za pár dnů bude právě v areálu Roland Garros reprezentovat Česko na olympiádě v Paříži. V singlu i v deblu.

„Markéty je mi líto, přeju jí, aby se uzdravila co nejdřív,“ reagovala Nosková na odstoupení obhájkyně stříbra Markéty Vondroušové, jejíž místo by měla zaujmout v páru s Karolínou Muchovou. „Uvidíme, kdy tady skončím, jak bude čas se trochu sehrát,“ přemítala 19letá tenistka.

Loni se na kurtech Sparty ve Stromovce dostala až do finále a její letošní ambice vystihuje i číslice 1, kterou má za svým jménem na turnaji v závorce.

„Ještě před dvěma dny jsem nevěděla, že jsem tady jednička. Ale je mi to celkem fuk, hlavně abych tu odehrála co nejvíc zápasů,“ tvrdila 27. hráčka světa, jejíž hře ze všech povrchů nejlépe sedí beton. „Taky se už moc těším do Ameriky, kde mi to vyhovuje nejvíc. Pro mě je to nejpříjemnější.“

Na antuce v Paříži se bude muset trochu kousnout. Ale jako členka české výpravy s tím nebude mít problém. „Olympiáda je hodně společenská událost. Užijete si víc zábavy a povyražení, než když je člověk sám se svým týmem na turnaji,“ říká Nosková, která by ráda zašla na atletiku, pokud to bude jen trochu možné. Její oblíbenou sportovkyní je totiž americká sprinterka Sha'Carri Richardsonová.

A z Čechů? „Pan Krpálek.“

Nosková také doufá v diváckou podporu, i když tak jednostranná jako na Spartě při olympijské dvouhře v Paříži určitě nebude. „Když mě ohlašovali, bylo to až vtipné. Takhle vás nikde jinde nepředstaví,“ usmála se Nosková.

Související témata: