Hlavní obsah

Murray před olympijským losem šokoval: Dvouhru hrát v Paříži nebudu

Britský tenista Andy Murray, pro kterého bude olympijský turnaj posledním vystoupením v kariéře, ve čtvrtek dopoledne oznámil, že v Paříži nebude hrát dvouhru. Soustředí se jen na debl s Danem Evansem.

Foto: Paul Childs, Reuters

Britský tenista Andy Murray.

Článek

Sedmatřicetiletý vítěz olympijské dvouhry z Londýna 2012 a Ria o čtyři roky později své rozhodnutí vysvětlil tím, že stále není fit po operaci zad, kterou podstoupil minulý měsíc.

„Rozhodl jsem se odstoupit ze dvouhry, abych se mohl soustředit na čtyřhru s Danem. Náš trénink byl skvělý a hrajeme spolu dobře. Opravdu se těším, až budu reprezentovat Velkou Británii ještě jednou,“ prohlásil Murray krátce před losováním dvouhry turnaje v antukovém areálu Rolanda Garrose.

„Já a Dan jsme se jeden druhému zavázali, že čtyřhru budeme upřednostňovat. On sice zasáhne i do dvouhry, moje záda ale stále nejsou v dokonalém stavu a varianta odehrát dva zápasy v jednom dni (ve dvouhře a čtyřhře) asi není nejlepší,“ dodal Murray.

A protože britský tenista bezprostředně po svém příjezdu do Paříže oznámil, že olympiáda bude jeho derniérou v kariéře, znamená to, že už žádný zápas ve dvouhře nepřidá. Tím posledním tak zůstane červnové osmifinálové vyřazení od Australana Thompsona na trávě v Londýně.