Hlavní obsah

A ven! Půvabnou plavkyni vyhodili z olympijské vesnice kvůli nevhodnému chování

V Paříži nikterak nezazářila, ve svém jediném startu na stovce motýlkem skončila paraguayská plavkyně Luana Alonsová na konci třetí desítky. Stejně se ale dostala do popředí zájmu mnoha zahraničních médií. Svaz ji totiž z nejasných důvodů vyhodil z olympijské vesnice.

Foto: Profimedia.cz

Paraguayská plavkyně Luana Alonsová

Článek

Paříž (od našeho zpravodaje) - Teprve dvacetiletou rodačku z hlavního města Paraguaye Asunciónu označuje mnoho fanoušků za možná nejpůvabnější plavkyni celé olympiády.

Do vody skočila jen jednou a výkonem či umístěním se běžnému divákovi v La Défense Areně zřejmě do paměti nevryla.

Sama si ale splnila jeden velký sen a na Instagramu, kde má přes půl milionu sledujících, napsala pro někoho lehce tajemný vzkaz. I když to neřekla přímo, lidé spekulují, že v mladém věku buď kariéru končí, nebo minimálně přerušuje.

„Plavání, děkuji ti, že jsi mi umožnilo snít, naučilo jsi mě bojovat, snaze, vytrvalosti, obětavosti, disciplíně a mnohému dalšímu. Dala jsem ti část svého života a za nic na světě to nevyměním, protože jsem prožila nejlepší zážitky svého života. Dali jste mi tisíce radostí, přátele z jiných zemí, které budu navždy nosit v srdci. Není to sbohem, je to na shledanou brzy,“ uvedla.

To ještě netušila, že bude řešit i nepříjemnosti. Paraguayský olympijský výbor ji totiž vykázal z olympijské vesnice, kde v průběhu her bydlí většina sportovců.

„Její přítomnost vytváří v paraguayském týmu nevhodnou atmosféru. Děkujeme jí za to, že postupovala podle pokynů, neboť z vlastní vůle nestrávila noc ve vesnici,“ uvedla ve strohém prohlášení bývalá tenistka a šéfka výboru Larissa Schaererová.

Rozhodnutí je zahaleno tajemstvím a nikdo kromě zainteresovaných stran přesně neví, v čem údajné nesprávné chování spočívalo.

Každopádně z plánovaných procházek po Paříži a objevování krás metropole sešlo. Alonsová už hlavní město opustila, a jak vyplývá z příspěvků na jejích sociálních sítích, vrátila se do Spojených států, kde studuje.

Olympijské hry 2024 proběhly od 26. července do 11. srpna v Paříži. O cenné kovy ve Francii bojovalo 111 českých sportovců, kteří nakonec získali pět olympijských medailí.