Hlavní obsah

MADE IN ENGLAND: City ve druhé lize? Velký tahák, ale nedovedu si to představit

Nečekaná prohra Liverpoolu s Nottinghamem, nová, nevyhovující pozice Tomáše Součka ve West Hamu a jeho brzké střídání. Nebo druhý kolaps Evertonu v řadě. Tyto události rozebírá ve svém pravidelném komentáři pro Sport.cz bývalý fotbalový reprezentant Daniel Pudil, který sedm let kariéry strávil v Anglii, kde nyní i žije.

Foto: Lee Smith, Sport.cz

Fotbalisté Manchesteru City se radují z branky.

Článek

„Nestává se často, aby byl Tomáš Souček střídaný už o přestávce. Na Craven Cottage se tak stalo, ale rozhodně bych z toho nedělal drama, slabší chvíli si vybere každý. Proti Fulhamu nastoupil na pozici deset, která mu nesedí. V záloze West Hamu je velká konkurence, trenér Lopetegui rotuje sestavou. Snaží se najít její optimální složení. Suk teď hrál namísto Paquety. Myslím ale, že by se měl pohybovat tam, kde doposud. Tedy níž. Tam je platnější.

Za bývalého trenéra Davida Moyese se Suk pohyboval mnohem častěji na vlastní polovině. Pod Lopeteguim naopak operuje ve velké míře na útočné polovině. Každý trenér má zkrátka jiné myšlení, jinou vizi. Lopetegui má víc útočnou, čemuž odpovídá posun Suka nahoru. Asi vidí, že by tam týmu mohl pomoct. Udržet míč nebo sklepávat dlouhé balony. Sukovi ale sedí, když je čelem k soupeřově bráně. Nevyhovuje mu, když má udržet balon a přitom mu na zádech visí protihráči.

Překvapením víkendu v Premier League byla domácí porážka Liverpoolu od Nottinghamu Forest. Výsledek je ale zavádějící, Liverpool neodehrál vůbec špatný zápas. Předváděl svoji typickou hru, nepotkal se však s koncovkou. Vytvořil si spoustu šancí, nastřelil dvě tyče, soupeře jasně přestřílel.

Pro Liverpool to byl klasický zápas blbec, kdy do soupeře bušíte, vytváříte si šance, ale gól byste nedali ani do druhého dne. Naopak soupeř z jedné šance udeří. Tohle se přihodí čas od času každému velkému týmu. Na druhou stranu patří Nottinghamu velký kredit. Vyhrát na Anfieldu má zvuk.

Obrovské zklamání zažil také druhý klub z Liverpoolu. Everton vedl ve druhém zápase po sobě o dva góly a znovu prohrál 2:3. Tentokrát na půdě Aston Villy. Tohle je především o psychice. Ne nadarmo se říká, že vedení dva nula je zrádné. Myslíte si, že je hotovo, jenže pak inkasujete, soupeře to nakopne a vy ztratíte víru, že zápas dovedete do vítězství. Everton se po snižující brance Aston Villy rozklepal a už se vezl.

Jeho hráči navíc měli v hlavě týden starou prohru, kdy inkasovali třikrát během krátké doby. Nemají dál ani bod, jejich sebevědomí dostalo další zásah. Pokud nechytíte začátek sezony, horko těžko se manko dohání.

Na Ostrovech se v těchto dnech hodně probírá vyšetřování Manchesteru City, který je podezřelý z možného porušování finančních pravidel. Čelí podezření ve 115 případech, což není málo. Hrozí mu odpočet bodů (tím pádem by vypadl z boje o titul), nebo dokonce vyloučení z Premier League.

Pro druhou ligu by bylo City velkým tahákem, stadiony by byly vyprodané. Pro Championship by to bylo hodně zajímavé. Ale tohle je úplně to poslední, co by se mohlo stát. Nedovedu si představit, že by Manchester City sestoupil.“

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články