Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Vašulín nabral správný kurz. Novým Chorým ale zdaleka není

Fotbalová Plzeň potřetí v řadě pronikla na evropskou pohárovou scénu. Díky vyřazení Kryvbasu ve 3. předkole Evropské ligy má jistou minimálně účast v hlavní fázi Konferenční ligy. Oba zápasy s Ukrajinci rozhodla letní posila, útočník Daniel Vašulín. Trefil se i o víkendu v lize proti Karviné. Vyřešila snad Viktoria problém s odchodem klíčové ofenzivní opory Tomáše Chorého do Slavie?

Foto: S využitím ČTK

Daniel Vašulín se raduje z branky.

Článek

Byť by si to v Plzni všichni přáli, a někteří už dokonce v souvislosti s Vašulínem mluví o novém Chorém, pravda je taková, že tomu tak není. Možná zatím, třeba tomu tak nebude nikdy.

„Jsem za Vašulína rád, jak se zabudovává, že střílí góly a stává se oblíbencem diváků, což mu pomůže. Těší mě, že obava, jak nahradíme Chorého, se zmírňuje,“ pochvaloval si po odvetě trenér Miroslav Koubek. Vzápětí ale jasně naznačil, že jeho snaha o získání ještě jednoho útočníka neupadá.

„Zvolím diplomatickou odpověď. Level, který očekáváme s Vašulínem, bych si představoval o něco lepší. Všechno je ale vývoj,“ podotkl Koubek. Vzhledem k dlouhodobé absenci Christopha Kabonga a Rafia Durosinmiho má k dispozici tři klasické útočníky.

Kromě Vašulína ještě Matěje Vydru a Idjessiho Metsoka. Koubkova reakce, byť diplomatická, však byla poměrně vypovídající. Ani jedna varianta není zřejmě podle jeho představ. Ani ta s Vašulínem.

Zákonitě. Všechno chce svůj čas, nic nejde hned. Tedy ani stát se plnohodnotnou náhradou za Chorého. Sám Vašulín moc dobře ví, že v mezihře to není ono. A třeba v odvetě s Kryvbasem udržel minimum dlouhých pasů.

Pořádný kus cesty ale musel ujít i Chorý, než si vydobyl pozici plzeňské jedničky na hrotu a stal se pro ni nepostradatelným. Vašulín vyrazil správným směrem, nicméně jestli se někdy stane nepostradatelným, ohraje několik párů kopaček.